Moussaka

RÖSTA PÅ RECEPTET (527)

(527)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 20min 10 ingredienser

Moussaka med potatis blir mildare i smaken. Prova också gärna att göra en med enbart potatis.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök finhackad
2
finhackade vitlöksklyftor
400g
nöt- eller lammfärs
1 frp
Zeta Finkrossade tomater
1
aubergine skivad
6
skalade och skivade potatisar
1 frp
Fetaost (150g)
salt och svartpeppar
Bechamelsås
2 1/2 msk
vetemjöl
salt
svartpeppar
5 dl
mjölk (3%)

Gör så här

Tips!

I denna variant på moussaka används potatis. Vill man göra en mer klassisk moussaka; byt ut potatis mot ytterligare en eller två aubergine.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (527)

(527)

Vad tycker du?

7 kommentarer

Lämna ett svar till Thomas Avbryt svar

Sven nilsson

förstekte potatisen 10 min, man kan göra det enkelt för sig och köpa färdig sås och lammfärs är godast ,,,,,

Thomas

Mycket gott och enkelt att göra.
Tack för tipset att göra Bechamelsåsen baserat på olja vilket gör det lättare än att använda smör

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco