Recept från Zeta. Pastagratang_med_farsk_salsiccia

Pastagratäng med färsk salsiccia

Pastagratäng är enkelt och gott. Man kan med fördel använda överbliven pasta från dagen innan till denna rätt.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Klipp upp korvskinnet och smula ned salsicciafärsen i en varm stekpanna med olivolja.

Stek salsicciafärsen tillsammans med tomatpuré ca 2 minuter.

Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare 1 minut.

Tillsätt krossad tomat och låt puttra ihop ca 10 minuter.

Smaka av såsen med salt och peppar.

Blanda pastan med såsen.

Varva i en form med basilikan och hälften av mozzarellan.

Toppa med resten av mozzarellan.

Grädda gratängen i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Riv gärna isär mozzarellan i bitar med händerna. Då behåller osten sin naturliga struktur och smakar ännu mer.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.