Vegetarisk lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (374)

(374)

RÖSTA PÅ RECEPTET (374)

(374)

Vad tycker du?

1tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vegetarisk lasagne med goda grönsaker och krämig ricotta. Använd ricotta istället för bechamelsås. Servera gärna varmrätten tillsammans med en sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök
3
finhackade vitlöksklyftor
1
tärnad röd paprika
2 frp
Zeta Tomater Finkrossade (á 400g)
1/2 tsk
torkad timjan
400 g
fryst bladspenat
2 frp
Ricotta (á 250g)
2 msk
finhackad bladpersilja
salt
svartpeppar nymalen
12 st
lasagneplattor

Gör så här

Tips!

Använd ricotta istället för bechamel, snabbt och gott!

14 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (374)

(374)
Tack!

Christina Norström

Lasagne till 15 personer, är det bara att dubbla receptet för 8? Låter mkt med 12 vitlöksklyftor..

Sophie Berlin

Hej Christina,
Det är alltid klurigt med mängderna när man ökar på recept. Vi föreslår att du provar dig fram och börjar med 6 vitlöksklyftor.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Hanna

Inte en lasagne i min smak. Smaklös och lite tråkig, trots att jag kryddade mer än vad som stod i receptet.
Men alla recept passar ju inte alla!

Maria

Tomatsåsen blev jättebesk (och även lite väl syrlig) så jag fick slänga den. (För jag kan inga knep som trollar bort just beska.) Men tänker göra ett nytt försök imorgon. Vad kan jag ha gjort för fel? Fräst för kort tid/ för lång tid/ på fel temperatur? Kokat på fel temp? Använt lock under kokningen?

Marlene Sundberg

Tomatpurén skall fräsa med lök o paprika innan vätska blandas i så försvinner den beska smaken. Tomatsås ska ha en gnutta socker så höjs smaken en tsk gör nog susen här ska absolut prova denna

Emma Olsson

Hej Maria,
Tråkigt att det blev som det blev. Ett tips om en tomatsås eller tomatsoppa blir för besk är att ha i vit balsamvinäger. Den innehåller sötma som tar bort en del av beskan. Syran som du upplever kommer naturligt från tomaterna och även där kommer vit balsamvinäger hjälpa.
Hälsningar, Emma från Zeta

Maja

En annan anledning till besk tomatsås kan vara att man steker på vitlöken för hårt. Den ska mjukna men inte få färg. Ett annat tips är att köpa hela tomater på burk istället för passerade, gör stor skillnad!

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco