Vegetarisk lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (356)

(356)

RÖSTA PÅ RECEPTET (356)

(356)

Vad tycker du?

1tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vegetarisk lasagne med goda grönsaker och krämig ricotta. Använd ricotta istället för bechamelsås. Servera gärna varmrätten tillsammans med en sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök
3
finhackade vitlöksklyftor
1
tärnad röd paprika
2 frp
Passerade tomater (á 400g)
1/2 tsk
torkad timjan
400 g
fryst bladspenat
2 frp
Ricotta (á 250g)
2 msk
finhackad bladpersilja
salt
svartpeppar nymalen
12 st
lasagneplattor

Gör så här

Tips!

Använd ricotta istället för bechamel, snabbt och gott!

11 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (356)

(356)
Tack!

Hanna

Inte en lasagne i min smak. Smaklös och lite tråkig, trots att jag kryddade mer än vad som stod i receptet.
Men alla recept passar ju inte alla!

Maria

Tomatsåsen blev jättebesk (och även lite väl syrlig) så jag fick slänga den. (För jag kan inga knep som trollar bort just beska.) Men tänker göra ett nytt försök imorgon. Vad kan jag ha gjort för fel? Fräst för kort tid/ för lång tid/ på fel temperatur? Kokat på fel temp? Använt lock under kokningen?

Emma Olsson

Hej Maria,
Tråkigt att det blev som det blev. Ett tips om en tomatsås eller tomatsoppa blir för besk är att ha i vit balsamvinäger. den innehåller sötma som tar bort en del av beskan. Syran som du upplever kommer naturligt från tomaterna och även där kommer vit balsamvinäger hjälpa.
Hälsningar, Emma från Zeta

Maja

En annan anledning till besk tomatsås kan vara att man steker på vitlöken för hårt. Den ska mjukna men inte få färg. Ett annat tips är att köpa hela tomater på burk istället för passerade, gör stor skillnad!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.