Vegetarisk lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (410)

(410)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 14 ingredienser

Vegetarisk lasagne med goda grönsaker och krämig ricotta. Använd ricotta istället för bechamelsås. Servera gärna varmrätten tillsammans med en sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök
3
finhackade vitlöksklyftor
1
tärnad röd paprika
3-4 msk
2 frp
Konserverade Tomater Finkrossade (á 400g)
1/2 tsk
torkad timjan
400 g
fryst bladspenat, tinad
2 frp
Ricotta (á 250g)
2 msk
finhackad bladpersilja
salt
svartpeppar nymalen
12 st
lasagneplattor

Gör så här

Tips!

Använd ricotta istället för bechamel, snabbt och gott!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (410)

(410)

Vad tycker du?

17 kommentarer

Erica

Underbart god. Jag tillsätter bara en vegetarisk buljongtärning och har mer vitlök än det står. Lite socker med. Alltså. Mums.

Erica

Jag älskar den här lasagnen. Så otroligt god. Kanske att jag kryddar lite mer än vad som står men det känner man ju på smaken vad som behövs

Anna Mellberg

Hej Erica! Så roligt att höra och så kul att du sätter din egen prägel på receptet. Hälsningar vännerna på Zeta

Helena

Enligt min smak behöver rätten lite mer än vad receptet säger. Precis som sagts ovan tillsatte även jag svarta oliver, en nypa socker, extra salt och peppar, rejält med färsk hackad persilja samt en tärning grönsaksbuljong. Då blev det riktigt bra.

Christina Norström

Lasagne till 15 personer, är det bara att dubbla receptet för 8? Låter mkt med 12 vitlöksklyftor..

Sophie Berlin

Hej Christina,
Det är alltid klurigt med mängderna när man ökar på recept. Vi föreslår att du provar dig fram och börjar med 6 vitlöksklyftor.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Hanna

Inte en lasagne i min smak. Smaklös och lite tråkig, trots att jag kryddade mer än vad som stod i receptet.
Men alla recept passar ju inte alla!

Maria

Tomatsåsen blev jättebesk (och även lite väl syrlig) så jag fick slänga den. (För jag kan inga knep som trollar bort just beska.) Men tänker göra ett nytt försök imorgon. Vad kan jag ha gjort för fel? Fräst för kort tid/ för lång tid/ på fel temperatur? Kokat på fel temp? Använt lock under kokningen?

Marlene Sundberg

Tomatpurén skall fräsa med lök o paprika innan vätska blandas i så försvinner den beska smaken. Tomatsås ska ha en gnutta socker så höjs smaken en tsk gör nog susen här ska absolut prova denna

Emma Olsson

Hej Maria,
Tråkigt att det blev som det blev. Ett tips om en tomatsås eller tomatsoppa blir för besk är att ha i vit balsamvinäger. Den innehåller sötma som tar bort en del av beskan. Syran som du upplever kommer naturligt från tomaterna och även där kommer vit balsamvinäger hjälpa.
Hälsningar, Emma från Zeta

Maja

En annan anledning till besk tomatsås kan vara att man steker på vitlöken för hårt. Den ska mjukna men inte få färg. Ett annat tips är att köpa hela tomater på burk istället för passerade, gör stor skillnad!

Anders

Att hon stekt vitlöken för hårt är ju det enda rimliga svaret. Det finns ingenting annat i receptet som kan bli beskt.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco