Vegetarisk lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (349)

(349)

RÖSTA PÅ RECEPTET (349)

(349)

Vad tycker du?

1tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Vegetarisk lasagne med goda grönsaker och ricotta. Servera med en sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök finhackad
3
vitlöksklyftor finhackade
1
röd paprika tärnad
3 msk
Ardita Tomatpuré
2 frp
Passerade tomater (á 400g)
1/2 tsk
torkad timjan
400 g
fryst bladspenat
2 frp
Ricotta (á 250g)
2 msk
bladpersilja finhackad
salt
svartpeppar nymalen
12 st
lasagneplattor

Gör så här

Tips!

Använd ricotta istället för bechamel, snabbt och gott!

Kommentera

Hanna

Inte en lasagne i min smak. Smaklös och lite tråkig, trots att jag kryddade mer än vad som stod i receptet.
Men alla recept passar ju inte alla!

Maria

Tomatsåsen blev jättebesk (och även lite väl syrlig) så jag fick slänga den. (För jag kan inga knep som trollar bort just beska.) Men tänker göra ett nytt försök imorgon. Vad kan jag ha gjort för fel? Fräst för kort tid/ för lång tid/ på fel temperatur? Kokat på fel temp? Använt lock under kokningen?

Emma Olsson

Hej Maria,
Tråkigt att det blev som det blev. Ett tips om en tomatsås eller tomatsoppa blir för besk är att ha i vit balsamvinäger. den innehåller sötma som tar bort en del av beskan. Syran som du upplever kommer naturligt från tomaterna och även där kommer vit balsamvinäger hjälpa.
Hälsningar, Emma från Zeta

Maja

En annan anledning till besk tomatsås kan vara att man steker på vitlöken för hårt. Den ska mjukna men inte få färg. Ett annat tips är att köpa hela tomater på burk istället för passerade, gör stor skillnad!

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt
Pasta och träning

Pastasallad

Enkla och supergoda recept på lite mer matiga pastasallader som passar perfekt i augusti.

Recept

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

Caprese

Buffelmozzarella

Ursprungsskyddad mozzarella tillverkad på traditionellt vis i södra Italien. Perfekt att avnjuta med olivolja, färsk basilika och solmogna tomater.

Recept Caprese

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.