Vegetarisk lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (412)

(412)

Vad tycker du?

1tim 14 ingredienser

Vegetarisk lasagne med goda grönsaker och krämig ricotta. Använd ricotta istället för bechamelsås. Servera gärna varmrätten tillsammans med en sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök
3
finhackade vitlöksklyftor
1
tärnad röd paprika
3-4 msk
2 frp
Konserverade Tomater Finkrossade (á 400g)
1/2 tsk
torkad timjan
400 g
fryst bladspenat, tinad
2 frp
Ricotta (á 250g)
2 msk
finhackad bladpersilja
salt
svartpeppar nymalen
12 st
lasagneplattor

Gör så här

Tips!

Använd ricotta istället för bechamel, snabbt och gott!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (412)

(412)

Vad tyckte du om receptet?

17 kommentarer

Erica

Underbart god. Jag tillsätter bara en vegetarisk buljongtärning och har mer vitlök än det står. Lite socker med. Alltså. Mums.

Erica

Jag älskar den här lasagnen. Så otroligt god. Kanske att jag kryddar lite mer än vad som står men det känner man ju på smaken vad som behövs

Anna Mellberg

Hej Erica! Så roligt att höra och så kul att du sätter din egen prägel på receptet. Hälsningar vännerna på Zeta

Helena

Enligt min smak behöver rätten lite mer än vad receptet säger. Precis som sagts ovan tillsatte även jag svarta oliver, en nypa socker, extra salt och peppar, rejält med färsk hackad persilja samt en tärning grönsaksbuljong. Då blev det riktigt bra.

Christina Norström

Lasagne till 15 personer, är det bara att dubbla receptet för 8? Låter mkt med 12 vitlöksklyftor..

Sophie Berlin

Hej Christina,
Det är alltid klurigt med mängderna när man ökar på recept. Vi föreslår att du provar dig fram och börjar med 6 vitlöksklyftor.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Marie

Jättegod! Jag har lagt till svarta kärnfria Kalamataoliver som gör den perfekt!

Hanna

Inte en lasagne i min smak. Smaklös och lite tråkig, trots att jag kryddade mer än vad som stod i receptet.
Men alla recept passar ju inte alla!

Maria

Tomatsåsen blev jättebesk (och även lite väl syrlig) så jag fick slänga den. (För jag kan inga knep som trollar bort just beska.) Men tänker göra ett nytt försök imorgon. Vad kan jag ha gjort för fel? Fräst för kort tid/ för lång tid/ på fel temperatur? Kokat på fel temp? Använt lock under kokningen?

Marlene Sundberg

Tomatpurén skall fräsa med lök o paprika innan vätska blandas i så försvinner den beska smaken. Tomatsås ska ha en gnutta socker så höjs smaken en tsk gör nog susen här ska absolut prova denna

DNÄCNA

Använd körsbärs tomater i burk och ha i lite socker eller honung

Emma Olsson

Hej Maria,
Tråkigt att det blev som det blev. Ett tips om en tomatsås eller tomatsoppa blir för besk är att ha i vit balsamvinäger. Den innehåller sötma som tar bort en del av beskan. Syran som du upplever kommer naturligt från tomaterna och även där kommer vit balsamvinäger hjälpa.
Hälsningar, Emma från Zeta

Maja

En annan anledning till besk tomatsås kan vara att man steker på vitlöken för hårt. Den ska mjukna men inte få färg. Ett annat tips är att köpa hela tomater på burk istället för passerade, gör stor skillnad!

Anders

Att hon stekt vitlöken för hårt är ju det enda rimliga svaret. Det finns ingenting annat i receptet som kan bli beskt.

Elias

Ni har glömt att skriva bladpersiljan i receptet…

Emma Olsson

Hej Elias,
Tack för att du uppmärksammade detta. Jag har nu ändrat i receptet. Bladpersiljan är till för att garnera lasagnen.
Hälsningar, Emma från Zeta