Vegetarisk lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (311)

(311)
1tim

Vegetarisk lasagne med goda grönsaker och ricotta. Servera med en sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök finhackad
3
vitlöksklyftor finhackade
1
röd paprika tärnad
3 msk
Ardita Tomatpuré
2 burkar
1/2 tsk
torkad timjan
400 g
fryst bladspenat
2 frp
Ricotta (á 250g)
1 frp
Zeta Mozzarella (125g) riven i bitar
2 msk
bladpersilja finhackad
salt
svartpeppar nymalen
12 st
lasagneplattor

Gör så här

Tips!

Använd ricotta istället för bechamel, snabbt och gott!

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

Maria

Tomatsåsen blev jättebesk (och även lite väl syrlig) så jag fick slänga den. (För jag kan inga knep som trollar bort just beska.) Men tänker göra ett nytt försök imorgon. Vad kan jag ha gjort för fel? Fräst för kort tid/ för lång tid/ på fel temperatur? Kokat på fel temp? Använt lock under kokningen?

Emma Olsson

Hej Maria,
Tråkigt att det blev som det blev. Ett tips om en tomatsås eller tomatsoppa blir för besk är att ha i vit balsamvinäger. den innehåller sötma som tar bort en del av beskan. Syran som du upplever kommer naturligt från tomaterna och även där kommer vit balsamvinäger hjälpa.
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.