Recept från zeta. Auberginegratang - Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en italiensk vegetarisk auberginegratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skiva auberginerna i 1/2 cm-tjocka skivor.

Lägg i en skål och varva med saltet, låt ligga ca 45 minuter så att vätskan dras ur.

Gör tomatsåsen under tiden. Hacka vitlöken och fräs den i olivolja utan att den får färg i 2 minuter.

Tillsätt tomater, som du mosar lite med en gaffel, och vitt vin. Koka ihop under 15 minuter, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Hacka basilikabladen och rör ner dem i såsen.

Värm ugnen till 200 grader.

Torka av aubergineskivorna med ett hushållspapper och lägg dem på en plåt, ringla över lite olivolja.

Sätt in plåten mitt i ugnen i 15 minuter så att aubergineskivorna blir stekta.

Höj ugnsvärmen till 225 grader.

Varva aubergine, tomatsås, mozzarella, lite parmesan i en smord (olivolja) ugnsfast form.

Avsluta med lite sås och toppa med riven parmesan.

Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.