Melanzane alla parmigiana

RÖSTA PÅ RECEPTET (393)

(393)

RÖSTA PÅ RECEPTET (393)

(393)

Vad tycker du?

1tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Melanzane alla parmigiana är en italiensk vegetarisk auberginegratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
stora auberginer
1 1/2 msk
salt
4
vitlöksklyftor
2 frp
krossade tomater
1 dl
Matlagningsvin Vitt (eller vanligt vitt vin)
salt
nymalen svartpeppar
1 kruka
basilika, de plockade bladen
2 frp
Mozzarella Di Bufala Campana, skivade ( á 125 g)

Gör så här

10 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (393)

(393)
Tack!

Lena Wendt

I receptet står det 2 frp krossade tomater. I tillagningen står det att man skall tillsätta tomater som man mosar med en gaffel???

Sophie Berlin

Hej Lena,
Receptet var lite otydligt skrivet, nu är det uppdaterat.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Elin

Så gott och perfekt matlådemat, blev bara godare dag två och tre. Jag hade kokta belugalinser till, blev väldigt gott.

Assia Mitevs

Fantastiskt gott! 🌟🌟🌟🌟🌟
Har blivit en favorit förrätt hemma hos oss:) Vänner som har ätit den rätten frågar alltid ”Kan inte du göra den där med auberginer och parmesan…?”
Jag tycker bara att det är lite för mycket tomater och brukar minska mängden.

Dennis

Det blev gott men saknar tuggmotstånd. Allt blir lite väl geggigt för min smak. Nästa gång ska jag ha i 1cm skivor av zucchini då den håller sin krispighet ganska så bra i denna typ av mat. Rekomenderar även att steka gul lök med vitlöken för att få upp sötman lite i tomatsåsen.