Vegetarisk lasagne med basilikaricotta

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta, parmesanost, rotsaker och färska örter.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 skalad och tärnad morot
  • 1 skalad och tärnad palsternacka
  • 1 tärnad blekselleri stjälk
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 2 msk Ardita tomatpuré
  • 2-3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 burkar Zeta Finkrossade tomater

    Zeta Finkrossade tomater

    Läs mer
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 100g grovhackad bladpersilja
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 200 grader.

Hetta upp olivoljan i en stekgryta. Fräs lök och vitlök på svag värme 8-10 min.

Tillsätt resterande grönsaker, persilja, rosmarin, tomatpuré, krossade tomater, salt och socker. Sjud 10-15 minuter.

Basilikaricotta: Lägg alla ingredienser i en mixerbunke och mixa slätt.

Smörj en ugnsform. Lägg lite grönsakssås i botten och sedan ett lager basilikaricotta och lasagneplattor. Fortsätt att varva såsen och ricottaost med lasagneplattorna. Det översta lagret ska vara basilikaricotta.

Toppa med riven parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills plattorna känns mjuka.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.