Vegetarisk lasagne med basilikaricotta

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta, parmesanost, rotsaker och färska örter.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 skalad och tärnad morot
  • 1 skalad och tärnad palsternacka
  • 1 tärnad blekselleri stjälk
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 2 msk Ardita tomatpuré
  • 2-3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 burkar Zeta Finkrossade tomater

    Zeta Finkrossade tomater

    Läs mer
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 100g grovhackad bladpersilja
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 200 grader.

Hetta upp olivoljan i en stekgryta. Fräs lök och vitlök på svag värme 8-10 min.

Tillsätt resterande grönsaker, persilja, rosmarin, tomatpuré, krossade tomater, salt och socker. Sjud 10-15 minuter.

Basilikaricotta: Lägg alla ingredienser i en mixerbunke och mixa slätt.

Smörj en ugnsform. Lägg lite grönsakssås i botten och sedan ett lager basilikaricotta och lasagneplattor. Fortsätt att varva såsen och ricottaost med lasagneplattorna. Det översta lagret ska vara basilikaricotta.

Toppa med riven parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills plattorna känns mjuka.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.