Recept från Zeta: Ekologisk Gorgonzola och grönsaker i ugn

Ekologisk Gorgonzola och grönsaker i ugn

De ugnsgratinerade grönsakerna får i det här receptet sällskap av en krämig och smakrik ostsås på gorgonzola och mascarpone.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g broccoli lättkokt och avrunnen
  • 12 gröna sparris lätt kokta och avrunna
  • 2 stora rödbetor kokta, skalade och klyftade
  • storbladig persilja strimlad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Smält Zeta Gorgonzola och Mascarpone i vattenbad för att undvika att gorgonzolan grynar sig.

Smaka av med nymalen svartpeppar.

Fördela grönsakerna på ett ugnsfast fat tillsammans med såsen.

Gratinera i ugn i 250 grader i ca 5–7 minuter eller tills ostsåsen fått fin färg.

Servera med lite strimlad persilja.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Snabbvariant; smula Ekologisk Gorgonzola över grönsakerna och gratinera i ugn i några minuter tills osten smält.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.