Krämig kycklinggratäng med italienska smaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (9)

(9)

Vad tycker du?

45min 19 ingredienser
Vem längtar inte efter en krämig italiensk kycklinggratäng? Såsen får perfekt krämig konsistens och smakerna från vitlök, örter och tomat är så koncentrerade att alla som äter gratängen älskar den, gammal som ung. Det vågar vi påstå. Bara laga den!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
8 st
kycklinglårfiléer
salt
svartpeppar, nymald
2 st
vitlöksklyftor
1 st
gul lök
1/2 dl
3 dl
kycklingbuljong
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad oregano
10 st
körsbärstomater
1 kruka
färsk oregano

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (9)

(9)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Roar hallsten

Hva betyr frp?

Märta Pagels

Hej!
Frp betyder förpackning. Skriver vi 1 frp menar vi alltså en förpackning av produkten.
Lycka till med kycklinggratängen, den är en favorit hos mig! 🙂
/Märta på Zeta

Tove

Hej,
Det står inget om mascarpone i ingredienser. Hur mkt ska det vara?

Märta Pagels

Hej Tove,
Tack för att du noterade det. Nu är receptet uppdaterat med mängden mascarpone. Den här kycklinggratängen är så god, hoppas du ska gilla den lika mycket som vi gör!
/Märta på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco