Krämig kycklinggratäng med italienska smaker
Vad tycker du?
Tack för din röst!
Vem längtar inte efter en krämig italiensk kycklinggratäng? Såsen får perfekt krämig konsistens och smakerna från vitlök, örter och tomat är så koncentrerade att alla som äter gratängen älskar den, gammal som ung. Det vågar vi påstå. Bara laga den!
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
portioner
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4
8 st
kycklinglårfiléer
salt
svartpeppar, nymald
1 brk
Soltorkade tomater strimlade, 140 g
2 st
vitlöksklyftor
1 st
gul lök
3 dl
kycklingbuljong
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad oregano
10 st
körsbärstomater
1 kruka
färsk oregano
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (9)
(9)Vad tyckte du om receptet?
4 kommentarer
Roar hallsten
Hva betyr frp?
Märta Pagels
Hej!
Frp betyder förpackning. Skriver vi 1 frp menar vi alltså en förpackning av produkten.
Lycka till med kycklinggratängen, den är en favorit hos mig! 🙂
/Märta på Zeta
Tove
Hej,
Det står inget om mascarpone i ingredienser. Hur mkt ska det vara?
Märta Pagels
Hej Tove,
Tack för att du noterade det. Nu är receptet uppdaterat med mängden mascarpone. Den här kycklinggratängen är så god, hoppas du ska gilla den lika mycket som vi gör!
/Märta på Zeta