Krämig kycklinggratäng med italienska smaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (60)

(60)

Vad tycker du?

45min 19 ingredienser

Vem längtar inte efter en krämig italiensk kycklinggratäng? Såsen får perfekt krämig konsistens och smakerna från vitlök, örter och tomat är så koncentrerade att alla som äter gratängen älskar den, gammal som ung. Det vågar vi påstå. Bara laga den!

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

8 st
kycklinglårfiléer
salt
nymalen svartpeppar
2 st
vitlöksklyftor
1 st
gul lök
3 dl
kycklingbuljong
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad oregano
10 st
körsbärstomater
1 kruka
färsk oregano

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (60)

(60)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Tony

Vad menas med ”3 dl kycklingbuljong”, 1 kycklingbuljong som upplöses i 3 dl vatten eller 3 dl färdig flytande kycklingbuljong?

Anna Mellberg

Hej Tony! 3 dl kycklingbuljong färdig att ätas är det vi avser. Alltså inte 3 dl koncentrerad kycklingfond. Sedan om du väljer att göra buljongen med hjälp av koncentrerad fond, buljongtärning eller kokar egen- det får du välja själv. Hoppas att du får en härlig stund i köket och vid matbordet. Hälsningar från Zetas provkök.

Evs

För hur många personer är receptet räknat på?

Anna Mellberg

Hej Ca 4-6 portioner, hälsningar från Zetas provkök

Johanna

Jättegott, blev betyget av gäster och tonårsungarna. Gjorde om lite så det blev laktosfritt och serverade parmesanosten vid sidan om. Jag hade pastan i från början så jag hade även i laktosfri matgrädde, för att det inte skulle bli för torrt.

Wibecke

Mycket god, mustiga smaker!
Jag hade inte rödvinsvinäger hemma så jag använde rött vin i stället.