Melanzane alla parmigiana med prosciutto cotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (45)

(45)
1tim 45min

Ugnsgratinerad aubergine med tomat, parmesan, mozzarella och persilja.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
stor aubergine eller två små
2 msk
salt för att "vattna ur" aubergine
2 msk
Extra jungfruolivolja Classico (sammanlagt i receptet ingår ungefär 1 dl)
Tomatsås
1
finhackad gul lök
1/2 tsk
salt
1 tsk
socker
Brödröra
1 dl
ströbröd, panko eller rivet vitt matbröd
1/2 tsk
salt
ca 2-3 msk
finhackad persilja
samt
250 g
skivad mozzarella
125 g
tunt skivad Zeta Prosciutto cotto
riven Lite extra parmesan
1 extra matsked
olivolja till garneringen

Gör så här

Tips!

Om du vill göra rätten vegetarisk kan du utesluta Prosciutto Cotto.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.