Melanzane alla parmigiana med prosciutto cotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (47)

(47)
1tim 45min

Ugnsgratinerad aubergine med tomat, parmesan, mozzarella och persilja.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
stor aubergine eller två små
2 msk
salt för att "vattna ur" aubergine
2 msk
Extra jungfruolivolja Classico (sammanlagt i receptet ingår ungefär 1 dl)
Tomatsås
1
finhackad gul lök
1/2 tsk
salt
1 tsk
socker
Brödröra
1 dl
ströbröd, panko eller rivet vitt matbröd
1/2 tsk
salt
ca 2-3 msk
finhackad persilja
samt
250 g
skivad mozzarella
125 g
tunt skivad Zeta Prosciutto cotto
riven Lite extra parmesan
1 extra matsked
olivolja till garneringen

Gör så här

Tips!

Om du vill göra rätten vegetarisk kan du utesluta Prosciutto Cotto.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Italienska pastarätter

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.