Melanzane alla parmigiana med prosciutto cotto

Ugnsgratinerad aubergine med tomat, parmesan, mozzarella och persilja.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • samt
  • 250 g skivad mozzarella
  • 125 g tunt skivad Zeta Prosciutto cotto
  • riven Lite extra parmesan
  • 1 extra matsked olivolja till garneringen
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg aubergineskivorna i lager i ett durkslag med lite salt mellan varje lager. Ställ gärna något tungt ovanpå. Låt auberginen stå och rinna av i minst 1 timme.

Tomatsåsen: Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Stek löken mjuk och genomskinlig.

Häll på konserverade cocktailtomater, salt och socker och sjud 10-15 min.

Sätt ugnen på 180 grader.

Borsta av saltet från aubergineskivorna och lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja.

Sätt in plåten i ugnen i 10 minuter.

Blanda den rivna parmesanen med ströbröd, salt och finhackad persilja. Rör om. Häll i olivoljan och blanda om ordentligt.

Höj ugnsvärmen till 225 grader.

Strö 2 –3 matskedar brödröran i botten av en pajform.

Häll på cirka 1 dl tomatsås. Lägg på en tredjedel av aubergineskivorna.

Strö över mozzarella och prosciutto.

Strö på brödröran.

Fortsätt att varva alla ingredienser. Se till att allt blir täckt av tomatsåsen och toppa med lite extra riven parmesan.

Sätt in formen i ugnen och gratinera 15 – 20 min. Låt den svalna något innan serveringen.

Servera med en sallad och bruschetta eller med goda ostar och charkuterier.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Om du vill göra rätten vegetarisk kan du utesluta Prosciutto Cotto.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.