Melanzane alla parmigiana med prosciutto cotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

Vad tycker du?

1tim 45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ugnsgratinerad aubergine med tomat, parmesan, mozzarella och persilja.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
stor aubergine eller två små
2 msk
salt för att "vattna ur" aubergine
1 frp
Mozzarella italiensk, tunt skivad
1 frp
Prosciutto Cotto, tunt skivad
1 msk
Tomatsås
1
finhackad gul lök
2 frp
Zeta körsbärstomater
1/2 tsk
salt
1 tsk
socker
Brödröra
1 dl
riven Zeta Parmigiano Reggiano
1 dl
ströbröd, panko eller rivet vitt matbröd
1/2 tsk
salt
2 1/2 msk
finhackad persilja

Gör så här

Tips!

Om du vill göra rätten vegetarisk kan du utesluta Prosciutto Cotto.

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)
Tack!

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar