Melanzane alla parmigiana med prosciutto cotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)
1tim 45min

Ugnsgratinerad aubergine med tomat, parmesan, mozzarella och persilja.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
stor aubergine eller två små
2 msk
salt för att "vattna ur" aubergine
1 frp
Mozzarella italiensk, tunt skivad
1 frp
Prosciutto Cotto, tunt skivad
1 msk
Tomatsås
1
finhackad gul lök
1/2 tsk
salt
1 tsk
socker
Brödröra
1 dl
ströbröd, panko eller rivet vitt matbröd
1/2 tsk
salt
2 1/2 msk
finhackad persilja

Gör så här

Tips!

Om du vill göra rätten vegetarisk kan du utesluta Prosciutto Cotto.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Äntligen är årets Novello här!

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.