Melanzane alla parmigiana med prosciutto cotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (58)

(58)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 45min 3 ingredienser

Melanzane alla parmigiana är en italiensk rätt som består av aubergine, tomatsås, ost och i den här varianten, prosciutto cotto. Smakrik och läcker rätt som passar perfekt både som förrätt eller huvudrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
stor aubergine eller två små
2 msk
salt för att "vattna ur" aubergine
1 frp
Mozzarella italiensk, tunt skivad
1 frp
Prosciutto Cotto, tunt skivad
1 msk
Tomatsås
1
finhackad gul lök
2 frp
körsbärstomater
1/2 tsk
salt
1 tsk
socker
Brödröra
1 dl
ströbröd, panko eller rivet vitt matbröd
1/2 tsk
salt
2 1/2 msk
finhackad persilja

Gör så här

Tips!

Om du vill göra rätten vegetarisk kan du utesluta Prosciutto Cotto.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (58)

(58)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Lämna ett svar till Ulla Avbryt svar

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...