Melanzane alla parmigiana med prosciutto cotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (59)

(59)

Vad tycker du?

1tim 45min 3 ingredienser

Melanzane alla parmigiana är en italiensk rätt som består av aubergine, tomatsås, ost och i den här varianten, prosciutto cotto. Smakrik och läcker rätt som passar perfekt både som förrätt eller huvudrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
stor aubergine eller två små
2 msk
salt för att "vattna ur" aubergine
1 frp
1 frp
Zeta Prosciutto Cotto, tunt skivad
1 msk
Tomatsås
1
finhackad gul lök
2 frp
körsbärstomater
1/2 tsk
salt
1 tsk
socker
Brödröra
1 dl
ströbröd, panko eller rivet vitt matbröd
1/2 tsk
salt
2 1/2 msk
finhackad persilja

Gör så här

Tips!

Om du vill göra rätten vegetarisk kan du utesluta Prosciutto Cotto.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (59)

(59)

Vad tyckte du om receptet?

9 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Vivan Sundblad

Kan jag förbereda 2 dagar och sedan gratinera

Anna Mellberg

Hej Vivan! Vi har inte provat att förbereda så långt i förväg, men testa gärna och delge resultatet. Trevlig helg önskar vännerna på Zeta

Christian Wellbring

Är det tänkt att man ska hacka prosciutto?

Anna Mellberg

Hej Christian! Nej, det är inte tänkt så. Men vi förstår att man kan tolka det på det viset och därför har vi nu förtydligat receptet. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsningar från vännerna på Zeta

Ulla

Underbart god rätt
Går inte att misslyckas
Gör den ofta till gäster uppskattas