Recept från Zeta: Cavateli Al Forno

Pastagratäng med salsiccia och ost

Pastagratäng med Salsiccia och tre ostar; mozzarella, parmesan och ricotta. Perfekt för en middag med vänner!

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Ta bort skalet från salsiccian och forma den till små köttbullar.

Hacka löken och stek den mjuk i olivoljan.

Tillsätt tomaterna, socker, salt och svartpeppar låt puttra i ca 30 minuter, lägg i salsicciabullarna efter 20 min.

Skär mozzarellan i små tärningar.

Koka pastan efter anvisningarna på paketet men häll av vattnet någon minut innan pastan är klar. Den får koka klart i ugnen.

Lägg tillbaka pastan i pastakastrullen och häll på tre fjärdedelar av såsen, men försök att få med alla salsicciabullarna!

Lägg i hälften av den rivna parmesanosten. Rör om försiktigt.

Sätt ugnen på 175 grader.

Bred ut hälften av pastan i en stor ugnsfast form.

Klicka ut ricottaosten ovanpå och lägg på mozzarellatärningarna.

Lägg resten av pastan ovanpå och häll över såsen som är kvar.

Strö över resten av den rivna parmesanen.
Lägg över folie eller bakplåtspapper över formen och sätt in alltihop i ugnen.

Baka i 30 minuter, ta bort folien och baka i 10 minuter till.

Låt gärna formen stå i 10-15 minuter i rumstemperatur innan du serverar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips #1 Receptet passar utmärkt att laga tillsammans med barn. Se även matlagningsfilmen med Johanna Westman och få tipsen!
  • Tips #2

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.