Ladda ner bild Spara Parmesangratinerade svartrötter Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (27) (27) RÖSTA PÅ RECEPTET (27) (27) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 40min Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami. Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 700 g svartrötter 1 delad citron salt 2-3 msk Extra jungfruolivolja Classico 100 g riven Grana Padano 16 mån eller Parmigiano Reggiano 14 mån Gör så här Skala svartrötterna med en vanlig potatisskalare. Gnid dem med citron så de inte blir mörka. Skär dem i decimeterlånga bitar. Lägg dem i en kastrull och pressa i resten av citronsaften, lägg i den ena halvan. Täck med lättsaltat vatten och koka sakta i 10-12 minuter så svartrötterna blir mjuka. Häll bort vattnet, låt svalna. Strimla bitarna i tunnare strimlor och blanda dem med olivolja och lägg i en ugnsfast form. Sätt ugnen på grill. Strö över riven parmesanost och sätt in i ugnen i ca 10 minuter till allt fått fin färg. Dela Skriv ut Spara 0 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (27) (27) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ
0 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (27)
(27)