Tillagning
Gratinera i ugn

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär kycklingen i små bitar, salta och peppra dem lätt. Bryn dem i olivolja.

Vispa ihop ricotta, olivolja och vatten till en jämn smet.

Tillsätt äggen ett i taget.

Blanda i parmesanost.

Skiva salladslöken tunt. Hacka spenaten grovt och tärna paprikorna.

Blanda salladslök, spenat, paprika, soltorkade tomater, tomater och pancetta.

Vänd ned pasta, ricottablandning och kycklingkött och häll allt i en oljesmord ugnsform.

Gratinera i 40 minuter tills gratängen fått fin färg.

Om ytan börjar se väl gräddad ut kan man lägga på en bit ugnsfolie mot slutet av tiden.

Ta ut gratängen och toppa med basilikablad, riven parmesan och rostade pinjenötter.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.