Semifreddo med citronsmak

Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex som är fryst som glass. Här är den smaksatt med friska citrussmaker.

Tillagningstid
Frystid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Semifreddo
  • 1 citron, skal och saft
  • 4 msk strösocker 2 + 2 msk
  • 3/4 dl limoncello
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 1 dl lemoncurd
  • 1 frp savoiardikex, Vicenzi
  • Citronsirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, skal
  • 1 kvist rosmarin eller timjan
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Semifreddo

Blanda citronzest, saft, 2 msk socker och limoncello i en djup tallrik.

Dela gulor och vitor. Vispa gulorna med 1 dl strösocker tills det är vitt och pösigt.

Vispa sedan vitorna till ett styvt skum. Vispa ner 2 msk socker i den vispade äggvitan.

Vänd ner mascarpone i äggsmeten. Vänd ner vispad äggvita. Vänd till sist ner lemoncurd.

Vänd kexen i citronlagen och lägg i en botten av en glasform som rymmer cirka 1 ½ liter.

Häll på hälften av krämen och varva sedan kex och kräm. Sätt in i frysen i cirka 6 timmar eller över natten.

Citronsirap

Koka ihop ingredienserna till citronsirapen tills den tjocknat något.

Ta ut semifreddon cirka 20 minuter innan servering och servera med sirapen ringlad över.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.