Semifreddo med citronsmak

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)
6tim 30min

Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex som är fryst som glass. Här är den smaksatt med friska citrussmaker.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Semifreddo
1
citron, skal och saft
4 msk
strösocker 2 + 2 msk
3/4 dl
limoncello
3
ägg
1 dl
strösocker
1 dl
lemoncurd
1 frp
savoiardikex, Vicenzi
Citronsirap
1 dl
strösocker
1 dl
vatten
1
citron, skal
1
kvist rosmarin eller timjan

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

Läs mer

Nyhet!

Zeta Hirs-mix Ekologisk är en blandning av hirs, bovete, amarant, durra, ärtor, quinoa och frön.

HIrs-mix

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.