Hemgjord pasta

RÖSTA PÅ RECEPTET (340)

(340)
45min

Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

5 dl
durumvete
4
ekologiska ägg

Gör så här

Kommentera

Mario

God pasta som är enkel att göra. Bör kanske tilläggas att man kan pudra pastan med mjöl efter man gjort önskad sort så att den inte klibbar ihop innan man lägger den i vattnet.

Blenda

Det var väldigt gott men det tog inte 45 minuter…vet inte om det beror på att jag ställde mig och gjorde detta mitt i natten meeen det var mycket trevligt. Det gick jättebra att bara kavla ut degen med en kavel men nästa gång ska jag göra det lite noggrannare.

Petter

Hej. I brist på pastamaskin, går det att göra spaghetti med en vanlig potatispress (typ vitlökspress men större), eller blir det för tungt?

jonas ode

hej
har svårt att tro att det skulle funka med tanke på degens konsistens och ”tuffhet” men testa gärna och svara på denna kommentar hur det gick och om det funkade, alltid roligt att höra innovativa lösningar på problem som jag personligen skulle tro är rätt vanliga.

MvH Jonas

Fredrik

Det ser jag som ett mycket tufft jobb, tror inte det skulle bli så bra faktiskt.
Ta en kavel, och kavla ut degen till ca 1 mm tjock. Skär sedan 0,5-1 cm remsor. Rätt ner i kokande vatten, 2-4 min. Njut 😀

Emma Olsson

Hej Petter,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig! Att använda en potatispress var kreativt. Dock tror jag att pastan får en alldeles för ruggad yta vilket kommer kan göra att pastan går sönder när du kokar den. Men du kan alltid prova 🙂 Annars skulle jag rekommendera att kavla ut degen och skära pappardelle-pasta med en vanlig kniv.
Hälsningar, Emma från Zeta

Ebba

Hur många gram pasta deg blir det av 1 sats?

Emma Olsson

Hej Ebba,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss! En sats pasta deg räcker till 4 portioner, man brukar räkna med att 100 g pasta räcker till en person.
Hälsningar, Emma från Zeta

Madeleine

Måste man förkoka denna om man skall laga lasagne? Isåfall, hur länge?

Emma Olsson

Hej Madeleine,
Det går bra att förkoka pastan om man vill, pastan ska i då endast koka i ca 2 minuter. Men du behöver inte utan kan lägga i pastan som den är 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Äntligen är årets Novello här!

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.