Hemgjord pasta

Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Mät upp mjölet på ett bakbord. Gör en stor grop i mitten.

Knäck äggen i gropen, tillsätt olivolja och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa in mjölet i äggen med hjälp av en gaffel, lite mjöl i taget.

Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda den slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.

Dela degen i 2 bitar och täck dem med plastfolie. Låt vila minst 30 min i kylen.

Ta ut en deghalva i taget. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar. (Det går också att kavla degen för hand med en kavel)

Kavla degen genom maskinens alla nivåer fram till önskad tjocklek. Halvera pastaarket om det blir för långt.

Forma till valfri pasta – spaghetti, tagliatelle eller, som på bilden, en bredare pappardelle.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.