Recept från zeta.nu Pasta med hemlagad Pesto

Pasta med hemlagad Pesto alla Genovese

Hemlagad Pesto alla Genovese med spaghetti och haricots verts.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Plocka av alla bladen på basilikan.

Lägg vitlök och mandel i en mixerbunke och mixa ett par sekunder på högsta hastighet.

Tillsätt basilikabladen och mixa lite till.

Häll i den rivna pecorinoosten och en liten skvätt olivolja. Mixa lite och häll sedan, lite i taget, i resten av olivoljan och mixa mellan varven.

Koka upp rikligt med välsaltat vatten. Lägg i pastan, potatisen och de lätt tinade gröna bönorna. Rör om. Koka pastan tills den är al dente. Ta undan 1/2 dl pastavatten.

Häll av vattnet i ett durkslag.

Blanda peston med pastavatten och rör ihop med pastan, potatisen och haricots verts.

Servera med lite extra riven pecorino.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.