Recept från Zeta: Salsiccia med tomater, vitlok och basilika

Salsiccia med tomater, vitlök och basilika

Salsiccia är en italiensk korv som tillsammans med tomater, vitlök och basilika blir ett gott tillbehör till en pasta, eller som egen rätt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 färska, rå salsiccia
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 tomater skurna i grova bitar
  • 1/2 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta pressad eller finriven
  • basilikablad
  • salt
  • svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek korvarna i olivolja på medelvärme ca 7 minuter tills de nästan är klara.

Lägg i tomater och chili och låt steka med ytterligare ca 2 minuter.

Vänd ner vitlök och några basilikablad och smaka av med lite salt och svartpeppar.

Dela korvarna innan servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.