Ladda ner bild Spara Ribollita RÖSTA PÅ RECEPTET (40) (40) Sätt betyg! Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 30min 14 ingredienser En toscansk kålsoppa med bönor, morötter och selleri. Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay. Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 1 gul lök hackad 4 vitlöksklyftor hackade 1 stjälk blekselleri skivad 2 morötter tärnade 1 bit vitkål nedskuren 4 msk Extra jungfruolivolja Classico 100 g sidfläsk i bit 1 liter vatten 1 tärning hönsbuljong några blad salvia färsk några kvistar timjan 1 fpk 380 g Stora vita Bönor Ekologiska sköljda salt svartpeppar Till servering gott bröd Extra jungfruolivolja Classico Gör så här Bryn lök, vitlök, selleri, morot och kål i olivolja med sidfläsket utan att det tar färg. Häll på vatten, buljongtärning, salvia och timjan och låt sjuda under lock ca 20 minuter tills grönsakerna är klara. Lägg i bönor och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med bröd och ringla över lite olivolja över soppan. Dela Skriv ut Spara Vad tyckte du om receptet? RÖSTA PÅ RECEPTET (40) (40) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 4 kommentarer Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ Elma Blondin 29 augusti 2023 kl. 12:30 Perfekt maträtt på sommarlovet-härliga smaker, kan lagas i förväg för många… mer tid för umgänge. Kan varieras efter det man har hemma. Favorit! Carina 14 augusti 2022 kl. 18:11 Det går utmärkt att byta ut fläsket mot vegansk chorizo och ersätta hönsbuljongen med grönsaksbuljong för ett vegansk klimatsmart alternativ Filip 22 januari 2019 kl. 17:33 En av favoriterna. Dagen efter kan man gratinera Ribollitan i ugnen tillsammans med brödbitar och toppa med parmesan. Loreto 3 augusti 2020 kl. 20:20 Bara lägga i ugnen och gratinera? Låter sjukt gott ju! Visa alla (4)
Elma Blondin 29 augusti 2023 kl. 12:30 Perfekt maträtt på sommarlovet-härliga smaker, kan lagas i förväg för många… mer tid för umgänge. Kan varieras efter det man har hemma. Favorit!
Carina 14 augusti 2022 kl. 18:11 Det går utmärkt att byta ut fläsket mot vegansk chorizo och ersätta hönsbuljongen med grönsaksbuljong för ett vegansk klimatsmart alternativ
Filip 22 januari 2019 kl. 17:33 En av favoriterna. Dagen efter kan man gratinera Ribollitan i ugnen tillsammans med brödbitar och toppa med parmesan. Loreto 3 augusti 2020 kl. 20:20 Bara lägga i ugnen och gratinera? Låter sjukt gott ju!
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (40)
(40)Vad tycker du?
4 kommentarer
Elma Blondin
Perfekt maträtt på sommarlovet-härliga smaker, kan lagas i förväg för många… mer tid för umgänge. Kan varieras efter det man har hemma. Favorit!
Carina
Det går utmärkt att byta ut fläsket mot vegansk chorizo och ersätta hönsbuljongen med grönsaksbuljong för ett vegansk klimatsmart alternativ
Filip
En av favoriterna. Dagen efter kan man gratinera Ribollitan i ugnen tillsammans med brödbitar och toppa med parmesan.
Loreto
Bara lägga i ugnen och gratinera? Låter sjukt gott ju!