Ribollita

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)
30min

En toscansk kålsoppa med bönor, morötter och selleri.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök hackad
4
vitlöksklyftor hackade
1 stjälk
blekselleri skivad
2
morötter tärnade
1 bit
vitkål nedskuren
100 g
sidfläsk i bit
1 liter
vatten
1 tärning
hönsbuljong
några blad salvia färsk
några kvistar timjan
1 fpk
salt
svartpeppar
Till servering
gott bröd

Gör så här

Kommentera

Filip

En av favoriterna. Dagen efter kan man gratinera Ribollitan i ugnen tillsammans med brödbitar och toppa med parmesan.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.