Ladda ner bild Spara Ribollita Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (39) (39) RÖSTA PÅ RECEPTET (39) (39) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 30min Prenumerera på vårt nyhetsbrev Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev En toscansk kålsoppa med bönor, morötter och selleri. Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 1 gul lök hackad 4 vitlöksklyftor hackade 1 stjälk blekselleri skivad 2 morötter tärnade 1 bit vitkål nedskuren 4 msk Extra jungfruolivolja Classico 100 g sidfläsk i bit 1 liter vatten 1 tärning hönsbuljong några blad salvia färsk några kvistar timjan 1 fpk 380 g Stora vita Bönor Ekologiska sköljda salt svartpeppar Till servering gott bröd Extra jungfruolivolja Classico Gör så här Bryn lök, vitlök, selleri, morot och kål i olivolja med sidfläsket utan att det tar färg. Häll på vatten, buljongtärning, salvia och timjan och låt sjuda under lock ca 20 minuter tills grönsakerna är klara. Lägg i bönor och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med bröd och ringla över lite olivolja över soppan. Dela Skriv ut Spara 3 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (39) (39) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ Carina 14 augusti 2022 kl. 18:11 Det går utmärkt att byta ut fläsket mot vegansk chorizo och ersätta hönsbuljongen med grönsaksbuljong för ett vegansk klimatsmart alternativ Filip 22 januari 2019 kl. 17:33 En av favoriterna. Dagen efter kan man gratinera Ribollitan i ugnen tillsammans med brödbitar och toppa med parmesan. Loreto 3 augusti 2020 kl. 20:20 Bara lägga i ugnen och gratinera? Låter sjukt gott ju!
Carina 14 augusti 2022 kl. 18:11 Det går utmärkt att byta ut fläsket mot vegansk chorizo och ersätta hönsbuljongen med grönsaksbuljong för ett vegansk klimatsmart alternativ
Filip 22 januari 2019 kl. 17:33 En av favoriterna. Dagen efter kan man gratinera Ribollitan i ugnen tillsammans med brödbitar och toppa med parmesan. Loreto 3 augusti 2020 kl. 20:20 Bara lägga i ugnen och gratinera? Låter sjukt gott ju!
3 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (39)
(39)Carina
Det går utmärkt att byta ut fläsket mot vegansk chorizo och ersätta hönsbuljongen med grönsaksbuljong för ett vegansk klimatsmart alternativ
Filip
En av favoriterna. Dagen efter kan man gratinera Ribollitan i ugnen tillsammans med brödbitar och toppa med parmesan.
Loreto
Bara lägga i ugnen och gratinera? Låter sjukt gott ju!