Sardellrisotto med oliver, citron och rostad mandel

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)
45min

En krämig och smakrik sardellrisotto med oliver, tomat, citron och rostad mandel. Med härliga italienska smaker blir det en festlig rätt, både till vardag och helg.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Risotto
1 1/2 l
kycklingbuljong
2
finhackade scharlottenlökar
1/3 tub
(20 g) sardellcreme
2 msk
pressad citron
salt
peppar
Topping
2
tomater
12
sardeller
16 st
mandlar, rostade i torr stekpanna
4 st
röda steklökar
eller
1
vanlig rödlök
1
kruka persilja
1
citron

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Italienska pastarätter

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.