Recept från Zeta: Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana

Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana

En härligt lantlig kålsoppa med bönor och surdegsbröd

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 fpk 140 g bacon tärnat
  • 1 gul lök nedskuren
  • 2 vitlöksklyftor skivade
  • 1/2 purjolök skivad
  • 1/2 savoykål nedskuren
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 1/2 liter vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • 1 fpk 380 g Zeta Kidneybönor Ekologiska

    Zeta Kidneybönor Ekologiska

    Läs mer
    sköljda
  • 2-3 skivor dagsgammalt surdegsbröd i bitar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs bacon, lök, vitlök, purjolök och kål i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.

Häll på vatten och lägg i buljongtärning, timjan och lagerblad.

Låt småkoka 1 timme.

Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner kidneybönor och bröd innan servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.