Recept från Zeta: Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana

Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana

En härligt lantlig kålsoppa med bönor och surdegsbröd

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 fpk 140 g bacon tärnat
  • 1 gul lök nedskuren
  • 2 vitlöksklyftor skivade
  • 1/2 purjolök skivad
  • 1/2 savoykål nedskuren
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 1/2 liter vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • 1 fpk 380 g Zeta Kidneybönor Ekologiska

    Zeta Kidneybönor Ekologiska

    Läs mer
    sköljda
  • 2-3 skivor dagsgammalt surdegsbröd i bitar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs bacon, lök, vitlök, purjolök och kål i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.

Häll på vatten och lägg i buljongtärning, timjan och lagerblad.

Låt småkoka 1 timme.

Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner kidneybönor och bröd innan servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.