Recept från Zeta: Sedani med förlorat lamm

Sedani med förlorat lamm

Sedani all'Agnello Perduto är en husmansrätt från Toscana. Lammet får puttra med i grytan och ger härlig smak åt tomatsåsen.

Låt stå i ugn
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Sedani
  • 2 selleristjälkar
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300-600 g lamm lägg eller stek med benet kvar. (hur mycket lammdu har med beror på vad du vill göra med lammet efteråt)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 4-5 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 fpk Zeta Körsbärstomater

    Zeta Körsbärstomater

    Läs mer
    (400g)
  • 1 dl vitt vin gärna torrt
  • färsk timjan eller rosmarin
  • 1 citron rivet skal
  • Gremolata
  • 3 msk bladpersilja finhackad
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk rivet citronskal
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 125 grader.

Ansa selleri, skala morot, lök och vitlök och hacka allt smått, lägg åt sidan.

Vänd köttet i mjöl, salt och peppar och stek det i olja i en stor gryta tills det fått lite färg.

Ta ut köttet och lägg i de hackade grönsakerna.

Stek grönsakerna i ungefär 5 minuter tills de är mjuka och löken genomskinlig.

Lägg i tomaterna, vinet och kryddorna (även salt och peppar), låt alltihop koka upp.

Lägg köttet i grytan, sätt på ett lock och ställ in i ugnen.

Låt den stå inne i ca 2½ timme.

Blanda ihop ingredienserna till gremolatan.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Ta ut köttet ur grytan och lägg ner pastan i tomatblandningen.

Rör om ordentligt.

Servera med gremolata och riven pecorino.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.