Recept från Zeta: Sedani med förlorat lamm

Sedani med förlorat lamm

Sedani all'Agnello Perduto är en husmansrätt från Toscana. Lammet får puttra med i grytan och ger härlig smak åt tomatsåsen.

Låt stå i ugn
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Sedani
  • 2 selleristjälkar
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300-600 g lamm lägg eller stek med benet kvar. (hur mycket lammdu har med beror på vad du vill göra med lammet efteråt)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 4-5 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 fpk Zeta Körsbärstomater

    Zeta Körsbärstomater

    Läs mer
    (400g)
  • 1 dl vitt vin gärna torrt
  • färsk timjan eller rosmarin
  • 1 citron rivet skal
  • Gremolata
  • 3 msk bladpersilja finhackad
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk rivet citronskal
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 125 grader.

Ansa selleri, skala morot, lök och vitlök och hacka allt smått, lägg åt sidan.

Vänd köttet i mjöl, salt och peppar och stek det i olja i en stor gryta tills det fått lite färg.

Ta ut köttet och lägg i de hackade grönsakerna.

Stek grönsakerna i ungefär 5 minuter tills de är mjuka och löken genomskinlig.

Lägg i tomaterna, vinet och kryddorna (även salt och peppar), låt alltihop koka upp.

Lägg köttet i grytan, sätt på ett lock och ställ in i ugnen.

Låt den stå inne i ca 2½ timme.

Blanda ihop ingredienserna till gremolatan.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Ta ut köttet ur grytan och lägg ner pastan i tomatblandningen.

Rör om ordentligt.

Servera med gremolata och riven pecorino.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.