Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek auberginetärningarna i 4 msk olivolja tills de mjuknat och fått färg.

Lägg dem åt sidan.

Stek selleri och lök i resten av olivoljan tills det blir mjukt och genomskinligt.

Lägg i socker, vinäger och tomatpuré och rör om ordentligt.

Låt allt puttra ca 5 minuter.

Lägg sedan i de stekta auberginetärningarna, den grillade paprikan (häll först av spadet i ett durkslag), sardeller, kapris, oliver och russin.

Sänk värmen och låt allt puttra 30 minuter.

Rör om då och då.

Salta och peppra.

Rosta mandlarna till en fin färg i en torr stekpanna och hacka dem grovt.

Koka pastan. Blanda ner den nykokta pastan i såsen och rör om ordentligt.

Strö över mandlarna och riven parmesanost.

Garnera med bladpersiljan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.