Tiramisú med frisk citronkräm
Vad tycker du?
Tiramisú är en klassisk italiensk dessert, i det här receptet har rätten fått en tvist av frisk syrlighet av citron.
Tiramisú är en klassisk italiensk dessert, i det här receptet har rätten fått en tvist av frisk syrlighet av citron.
6 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (120)
(120)Caroline
I tipset står det ”för att få fastare kräm, använd tre ägg istället för fyra”. Men i standardreceptet för 4 står det 2. Är det motsvarande 1,5 ägg för samma effekt för 4 pers?
Emma Olsson
Hejsan Caroline,
Grundrecept för en tiramisu är två ägg på en förpackning mascarpone(250 g). Vi har nu ändrat i vårt felskrivna tips.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Therese
Detta var våldsamt gott! Vi slickade skålarna!
Tips på fantastiskt desservin till denna underbara efterrätt är Brochet nr 4655. Perfekt giftermål mellan smaker!
Cass
Gjorde en variant på receptet för att minska sockermängden. Bytte ut sockret i såsen mot 1msk honung + 1msk xylitol, behöver inte värmas heller. Jag lät det stå i kylskåpet över natten. Pressade även i en liten bit färsk ingefära.
I krämen bytte jag ut sockret mot 1 msk honung i stället.
Det blev supergott! 😋 Nästa gång ska jag testa lite limoncello i såsen. 😉 Kan bara bli bra!
Jennie
Står för 8 personer till citronsåsen
250 g strösocker 1 1/2 dl- det är olika mycket – vilket är det rätta?
Emma Olsson
Hej Jennie,
Det ska vara 1 1/2 dl strösocker, ca 125 g. Tack så mycket för feedback 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta