Tiramisú med frisk citronkräm
Vad tycker du?
Tiramisu smaksatt med citron ger en ny twist till den klassiska italienska efterrätten, med en frisk och uppfriskande smak som kompletterar den krämiga mascarponeostens sötma perfekt.
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (217)
(217)Vad tyckte du om receptet?
6 kommentarer
Martina
Mascarpone-smeten är supergod men citronsåsen man doppar kexen i är alldeles för sur så det gick knappt att äta.
Anna Mellberg
Hej Martina! Vissa citroner har skarpare syra än andra, dessutom kan det variera hur vi människor uppfattar syra. Smaka av citronsåsen och addera lite socker i taget tills du får en sötma som just du gillar. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta
Ingegerd bengtsson
Kan jag tillaga den dessert dagen innan
Anna Mellberg
Hej! Ja, det går bra att tillaga den dagen innan. Lycka till önskar vännerna på Zeta
Therese
Detta var våldsamt gott! Vi slickade skålarna!
Tips på fantastiskt desservin till denna underbara efterrätt är Brochet nr 4655. Perfekt giftermål mellan smaker!
Cass
Gjorde en variant på receptet för att minska sockermängden. Bytte ut sockret i såsen mot 1msk honung + 1msk xylitol, behöver inte värmas heller. Jag lät det stå i kylskåpet över natten. Pressade även i en liten bit färsk ingefära.
I krämen bytte jag ut sockret mot 1 msk honung i stället.
Det blev supergott! 😋 Nästa gång ska jag testa lite limoncello i såsen. 😉 Kan bara bli bra!