Tiramisú med frisk citronkräm

RÖSTA PÅ RECEPTET (31)

(31)
1tim 30min

Tiramisú är en klassisk italiensk dessert, i det här receptet har rätten fått en tvist av frisk syrlighet av citron.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Citronsås
2 dl
saft från citroner
1 dl
vatten
1 1/2 dl
strösocker, 125 g
10 till 15 st
Vicenzi Savoiardokex
Citronkräm
2 st
stora citroner, rivet skal
4 st
ägg, uppdelade i gulor och vitor
1 1/2 dl
florsocker
250 g
Mascarpone, 1 frp
Toppning
rivet skal av citron
citronmeliss

Gör så här

Tips!

För att få en fastare kräm, använd tre ägg istället för fyra.

Kommentera

Therese

Detta var våldsamt gott! Vi slickade skålarna!

Tips på fantastiskt desservin till denna underbara efterrätt är Brochet nr 4655. Perfekt giftermål mellan smaker!

Cass

Gjorde en variant på receptet för att minska sockermängden. Bytte ut sockret i såsen mot 1msk honung + 1msk xylitol, behöver inte värmas heller. Jag lät det stå i kylskåpet över natten. Pressade även i en liten bit färsk ingefära.

I krämen bytte jag ut sockret mot 1 msk honung i stället.

Det blev supergott! 😋 Nästa gång ska jag testa lite limoncello i såsen. 😉 Kan bara bli bra!

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.