Tiramisú med frisk citronkräm

Tiramisú är en klassisk italiensk dessert, i det här receptet har rätten fått en tvist av frisk syrlighet av citron.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Citronsås
  • 2 dl saft från citroner
  • 1 dl vatten
  • 125 g, 1 1/2 dl  strösocker
  • 10 till 15 st Vicenzi Savoiardokex
  • Citronkräm
  • 2 st stora citroner, rivet skal
  • 4 st ägg, uppdelade i gulor och vitor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 250 g Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
    , 1 frp
  • Toppning
  • rivet skal av  citron
  • citronmeliss
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Riv citronskalet fint och ställ undan.

Pressa saften ur citronerna och blanda med socker och vatten i en kastrull.

Sjud såsen tills sockerkristallerna löst sig. Låt svalna.

Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt.

Tillsätt mascarponeosten och citronskalet, spara en liten mängd till garnering.

Vispa till en slät smet.

Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten.

Doppa kexen i citronsåsen. Se till att de suger upp ordentligt med vätska.

Lägg kexen i botten på en skål eller i glas. Lägg på lite mascarponekräm och varva sedan kräm och citrondoppade kex. Dela kexen om de är för stora.

Avsluta med mascarponekräm.

Låt gärna stå kallt en timme före servering.

Garnera med citronskal och citronmeliss.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.