Tiramisú med frisk citronkräm

RÖSTA PÅ RECEPTET (122)

(122)

RÖSTA PÅ RECEPTET (122)

(122)

Vad tycker du?

1tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Tiramisú är en klassisk italiensk dessert, i det här receptet har rätten fått en tvist av frisk syrlighet av citron.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Citronsås
2 dl
saft från citroner
1 dl
vatten
1 1/2 dl
strösocker
10 till 15 st
Vicenzi Savoiardokex
Citronkräm
2 st
stora citroner, rivet skal
2 st
ägg, uppdelade i gulor och vitor
1 1/2 dl
florsocker
250 g
Mascarpone, 1 frp
Toppning
rivet skal av citron
citronmeliss

Gör så här

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (122)

(122)
Tack!
Lämna ett svar till Therese Avbryt svar

Caroline

I tipset står det ”för att få fastare kräm, använd tre ägg istället för fyra”. Men i standardreceptet för 4 står det 2. Är det motsvarande 1,5 ägg för samma effekt för 4 pers?

Emma Olsson

Hejsan Caroline,
Grundrecept för en tiramisu är två ägg på en förpackning mascarpone(250 g). Vi har nu ändrat i vårt felskrivna tips.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Therese

Detta var våldsamt gott! Vi slickade skålarna!

Tips på fantastiskt desservin till denna underbara efterrätt är Brochet nr 4655. Perfekt giftermål mellan smaker!

Cass

Gjorde en variant på receptet för att minska sockermängden. Bytte ut sockret i såsen mot 1msk honung + 1msk xylitol, behöver inte värmas heller. Jag lät det stå i kylskåpet över natten. Pressade även i en liten bit färsk ingefära.

I krämen bytte jag ut sockret mot 1 msk honung i stället.

Det blev supergott! 😋 Nästa gång ska jag testa lite limoncello i såsen. 😉 Kan bara bli bra!