Tillagning
I kylen

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 fpk Matilde Vicenzi Pasta Sfoglia
  • 2 äggvitor
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver eller
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 burkar Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
    (á 250 g)
  • 1/2 citron rivet skal
  • 150 g lemoncurd
  • 300 g jordgubbar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Vispa äggvitorna till ett fast skum.

Vispa äggulorna poröst tillsammans med socker och vanilj.

Vispa i mascarponen i äggulesmeten, vänd därefter i äggvitorna.

Ställ kallt i minst 45 minuter så att smeten ”sätter sig”.

Montera ihop tårtan ca 1 timme före servering.

Bred lemoncurd på den första tårtbottnen.

Spritsa på lite mascarponekräm och lägg på den andra tårtbottnen.

Spritsa ett lager mascarponekräm, dela hälften av jordgubbarna i fjärdedelar och fördela.

Lägg på den sista tårtbottnen, spritsa resten av mascarponekrämen och garnera med halverade jordgubbar.

Avsluta med att riva över citronskal.

Låt stå i kylskåp fram till servering.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Du kan förbereda smeten flera timmar i förväg eller redan dagen innan.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.