Caponata

Caponata med aubergine

Caponata är en siciliansk tomat- och grönsaksröra med aubergine som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär auberginen i 1 1/2 centimeter stora tärningar och lägg i ett durkslag.

Strö över salt och låt stå 10-20 min.

Hacka lök och selleri fint. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek lök- och sellerihacket tillsammans med hela vitlöksklyftor i några minuter.

Tillsätt socker, vinäger, créme på soltorkade tomater och konserverade körsbärstomater. Låt sjuda 25-30 min.

Skölj av auberginetärningarna och torka av dom med hushållspapper. Hetta upp generöst med olivolja i en stekpanna och stek auberginen på medelvärme 10-12 min, eller tills de fått fin färg. Lägg åt sidan.

Sänk värmen på tomatsåsen och tillsätt stekt aubergine, kapris, pinjenötter och oliver. Rör om ordentligt och låt allt bli varmt.

Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt lite mer vinäger.

Finhacka örterna och blanda ner i caponatan när den svalnat.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.