Grillad polenta med taleggio

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)
1tim

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

st
16 - 20
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 1/2 dl
vatten
3/4 dl
polenta
2 1/2 msk
riven parmesanost
1 tsk
finhackad färsk timjan
3
scharlottenlökar
2
vitlöksklyftor
1 msk
balsamvinäger
1 tsk
råsocker
1/2 tsk
salt
200 g
taleggioost

Gör så här

Kommentera

Mila

Observerar just att 1 tsk timjan står med EN gång och tolkar receptet som så att den teskeden ska röras ner i polentan. Men sen ska man tillsätta timjan i lökblandningen också… hur mkt då?

Emma Olsson

Hej Milan,
Tack för att du uppmärksammande detta. Jag ska ändra receptet direkt. Det ska vara 1 tsk färsk finhackad timjan i lökblandningen också 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Tävla om fina grytor och stekpannor från Smeg

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.