Grillad polenta med taleggio

RÖSTA PÅ RECEPTET (28)

(28)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 11 ingredienser

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

st
16 - 20
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 1/2 dl
vatten
3/4 dl
polenta
1 tsk
finhackad färsk timjan
3
scharlottenlökar
2
vitlöksklyftor
1 msk
balsamvinäger
1 tsk
råsocker
1/2 tsk
salt
200 g
Carozzi taleggioost

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (28)

(28)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Lämna ett svar till Mila Avbryt svar

Mila

Observerar just att 1 tsk timjan står med EN gång och tolkar receptet som så att den teskeden ska röras ner i polentan. Men sen ska man tillsätta timjan i lökblandningen också… hur mkt då?

Emma Olsson

Hej Milan,
Tack för att du uppmärksammande detta. Jag ska ändra receptet direkt. Det ska vara 1 tsk färsk finhackad timjan i lökblandningen också 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...