Recept från zeta.nu. Gino

Italiensk Gino med mascarponekräm

Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g jordgubbar
  • 4 färska fikon
  • 2 nektariner eller persikor
  • 100 g vit choklad
  • 1-2 msk färsk mynta
  • Marcarponekräm
  • 250 g Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk  pressad citron
  • 2 msk florsocker
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda ihop alla ingredienser till mascarponekrämen och ställ in i kylskåpet.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj frukten. Halvera jordgubbar och fikon och klyfta nektariner eller persika.

Grovriv chokladen.

Lägg all frukt i en liten ugnsform.

Strö över chokladen och gratinera mitt i ugnen 12-15 min.

Servera med mascarponekräm.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.