Kikärtspannkakor med getost och honung

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

(12)

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

(12)

Vad tycker du?

1tim 20min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Italienska Farinata – små kikärtspannkakor med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 dl
vatten
3 dl
kikärtsmjöl
3
ägg
2 tsk
färsk rosmarin, hackad
1 tsk
salt
1 frp
flytande honung

Gör så här

Tips!

Om smeten blir för tjock, addera extra vatten.

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

(12)
Tack!

Peter

Den här smeten blev stenhård. Ska den kallan innan man sätter i äggen?

Zeta

Hej Peter! Vi ska dubbelkolla med vår kock och återkommer till dig med ett svar så fort som möjligt.

Malin

Jag vill också gärna veta svaret på detta innan jag provar!

Emma Olsson

Hej Malin,
Låt gärna vattnet tillsammans med mjölet svalna en stund (dock inte så att smeten blir kall). Rör sedan ner ett ägg i taget för att smeten ska bli jämn och fin. Skulle det vara så att smeten ändå blir för tjock kan du alltid addera lite extra vatten.
Med vänliga hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.