Kikärtspannkakor med getost och honung

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)

Vad tycker du?

1tim 20min 8 ingredienser

Små kikärtspannkakor – Italienska Farinata. Serveras med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 dl
vatten
3 dl
kikärtsmjöl
3
ägg
2 tsk
färsk rosmarin, hackad
1 tsk
salt
1 frp
flytande honung

Gör så här

Tips!

Om smeten blir för tjock, addera extra vatten.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Mona Sjöblom

Vad kan jag ta för ost istället för getost?

Emma Olsson

Hej Mona,
Använd gärna Fetaost istället om du inte gillar getost 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Peter

Den här smeten blev stenhård. Ska den kallan innan man sätter i äggen?

Malin

Jag vill också gärna veta svaret på detta innan jag provar!

Emma Olsson

Hej Malin,
Låt gärna vattnet tillsammans med mjölet svalna en stund (dock inte så att smeten blir kall). Rör sedan ner ett ägg i taget för att smeten ska bli jämn och fin. Skulle det vara så att smeten ändå blir för tjock kan du alltid addera lite extra vatten.
Med vänliga hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar