Risotto med soltorkade tomater och bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (45)

(45)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 11 ingredienser

Färgstark risotto med ekologiska bönor och mustiga soltorkade tomater. Garnera med tomater i olika färger.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar finhackade
3 dl
Zeta Casa Di Luca Arborioris
2 dl
torrt vitt vin
1 liter
varm hönsbuljong 2 tärningar
2 msk
basilika finhackad
2 dl
Zeta Grana Padano färskriven påse
salt
peppar nymalen
Marinerade tomater till risotton
10-12
små tomater i olika färger
några färska basilikablad
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Risotton ska bli lös, med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (45)

(45)

Vad tycker du?

1 kommentar

Nadia

Det tog mig lite längre än 45 minuter, men det var så värt det! Sååå gott!
Jag blandade tärnade äpplen och strimlad isbergssallad i tomaterna med vinäger och olivolja. Passade perfekt! 👌🏼

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja