Risotto med soltorkade tomater och bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (45)

(45)

RÖSTA PÅ RECEPTET (45)

(45)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Färgstark risotto med ekologiska bönor och mustiga soltorkade tomater. Garnera med tomater i olika färger.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar finhackade
3 dl
Zeta Casa Di Luca Arborioris
2 dl
torrt vitt vin
1 liter
varm hönsbuljong 2 tärningar
2 msk
basilika finhackad
2 dl
Zeta Grana Padano färskriven påse
salt
peppar nymalen
Marinerade tomater till risotton
10-12
små tomater i olika färger
några färska basilikablad
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Risotton ska bli lös, med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

1 kommentar

RÖSTA PÅ RECEPTET (45)

(45)
Tack!

Nadia

Det tog mig lite längre än 45 minuter, men det var så värt det! Sååå gott!
Jag blandade tärnade äpplen och strimlad isbergssallad i tomaterna med vinäger och olivolja. Passade perfekt! 👌🏼

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco