Risotto med soltorkade tomater och bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

Vad tycker du?

45min 11 ingredienser

Färgstark risotto med ekologiska bönor och mustiga soltorkade tomater. Garnera med tomater i olika färger.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar finhackade
1 liter
hönsbuljong
2 msk
basilika finhackad
2 dl
Zeta Grana Padano färskriven påse
salt
nymalen svartpeppar nymalen
Marinerade tomater till risotton
10-12
små tomater i olika färger
färska basilikablad
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Risotton ska bli lös, med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

Vad tyckte du om receptet?

1 kommentar

Nadia

Det tog mig lite längre än 45 minuter, men det var så värt det! Sååå gott!
Jag blandade tärnade äpplen och strimlad isbergssallad i tomaterna med vinäger och olivolja. Passade perfekt! 👌🏼