Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 1 hummer (ca 500g)
  • 3 kvisttomater
  • 2 schalottenlökar finhackade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • salt
  • svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Klyv hummern på längden och ta ut så mycket kött som möjligt ur huvudet och kroppen (kasta gallblåsan).

Skär stjärten i små tärningar.

Knäck klorna med en nötknäppare.

Skålla tomaterna och skär bort kärnhuset.

Hacka fruktköttet i små tärningar.

Stek schalottenlöken mjuk i olivolja.

Lägg i tomattärningarna och stek på svag värme i några minuter, häll på vinet.

Ställ av stekpannan från värmen och lägg i hummerköttet och klorna. (De ska inte puttra i såsen eftersom köttet då lätt blir segt.)

Koka pastan, häll av vattnet.

Lägg pastan i såskastrullen och värm upp alltihop i någon minut.

Servera med olivolja och persilja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.