Socca med tryffelsalami och mozzarella

RÖSTA PÅ RECEPTET (32)

(32)
40min

Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4 - 5
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Socca
4 dl
kikärtsmjöl
3 dl
vatten
salt
peppar
Tomatsås
1
vitlöksklyfta, riven
salt
peppar
Tryffelmajonnäs
1 msk
dijonsenap
2
äggulor
2 dl
salt
peppar
Garnering
1/2 dl
solroskärnor, rostade i torr stekpanna
vattenkrasse

Gör så här

Kommentera

Ulrik

Säkert jättegott recept, men det skulle underlätta med överskrifter i receptet. Helt plötsligt står det ”Blanda alla ingredienser och låt svälla i 5 minuter.” Alla ingredienser? Hm… Nja, ni menar ingredienserna för att göra själva soccan.

Emma Olsson

Hej Ulrika,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss och för att du uppmärksammade detta. Jag ändrar i receptet så det blir mer lätt tydligt direkt.
Hälsningar, Emma från Zeta

Mari Ence

FARINATA heter kikärtspannkakan på italienska. Socca heter det franska. Farinata har jag ätit sen barnsben hos min italienska farbror som lagade den i sin vedeldade ugn och alla här hemma i Sverige vi har bjudit på pannkakan har älskat den. Kul att det sprids recept på den men knasigt att ge den fel namn…särskilt här på Zeta. Kalla den fransk i sånt fall.

Bli inspirerad av Zeta

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Italienska pastarätter

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.