Socca med tryffelsalami och mozzarella

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

40min 6 ingredienser

Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4 - 5
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Socca
4 dl
kikärtsmjöl
3 dl
vatten
salt
peppar
Tomatsås
1 frp
kärsbärstomater
1
vitlöksklyfta, riven
salt
peppar
Tryffelmajonnäs
1 msk
dijonsenap
2
äggulor
2 dl
salt
peppar
Garnering
1/2 dl
solroskärnor, rostade i torr stekpanna
vattenkrasse

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Ulrik

Säkert jättegott recept, men det skulle underlätta med överskrifter i receptet. Helt plötsligt står det ”Blanda alla ingredienser och låt svälla i 5 minuter.” Alla ingredienser? Hm… Nja, ni menar ingredienserna för att göra själva soccan.

Emma Olsson

Hej Ulrika,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss och för att du uppmärksammade detta. Jag ändrar i receptet så det blir mer lätt tydligt direkt.
Hälsningar, Emma från Zeta