Socca med tryffelsalami och mozzarella

RÖSTA PÅ RECEPTET (43)

(43)

RÖSTA PÅ RECEPTET (43)

(43)

Vad tycker du?

40min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 5
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Socca
4 dl
kikärtsmjöl
3 dl
vatten
salt
peppar
Tomatsås
1 frp
kärsbärstomater
1
vitlöksklyfta, riven
salt
peppar
Tryffelmajonnäs
1 msk
dijonsenap
2
äggulor
2 dl
salt
peppar
Garnering
1/2 dl
solroskärnor, rostade i torr stekpanna
vattenkrasse

Gör så här

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (43)

(43)
Tack!

Ulrik

Säkert jättegott recept, men det skulle underlätta med överskrifter i receptet. Helt plötsligt står det ”Blanda alla ingredienser och låt svälla i 5 minuter.” Alla ingredienser? Hm… Nja, ni menar ingredienserna för att göra själva soccan.

Emma Olsson

Hej Ulrika,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss och för att du uppmärksammade detta. Jag ändrar i receptet så det blir mer lätt tydligt direkt.
Hälsningar, Emma från Zeta

Mari Ence

FARINATA heter kikärtspannkakan på italienska. Socca heter det franska. Farinata har jag ätit sen barnsben hos min italienska farbror som lagade den i sin vedeldade ugn och alla här hemma i Sverige vi har bjudit på pannkakan har älskat den. Kul att det sprids recept på den men knasigt att ge den fel namn…särskilt här på Zeta. Kalla den fransk i sånt fall.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.