Socca med tryffelsalami och mozzarella

RÖSTA PÅ RECEPTET (50)

(50)

Vad tycker du?

40min 6 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4 - 5
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Socca
4 dl
kikärtsmjöl
3 dl
vatten
salt
peppar
Tomatsås
1 frp
konserverade körsbärstomater
1
vitlöksklyfta, riven
salt
peppar
Tryffelmajonnäs
1 msk
dijonsenap
2
äggulor
2 dl
salt
peppar
Garnering
1/2 dl
solroskärnor, rostade i torr stekpanna
vattenkrasse

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (50)

(50)

Vad tyckte du om receptet?

7 kommentarer

Robert

Bra recept och god socca! Brukar själv tillsätta finhackad färsk rosmarin. Men ni har fortfarande inte satt rubriker för tydlighet under ”gör så här” vilket ju tagits upp tidigare.

Anna Mellberg

Hej Robert! Så härligt att du gillar vår socca. Jag gick in och tittade på vårt recept och såg att det prydligt och fint hade satts rubriker i receptet, men de syntes bara i vår administrativa vy, ledsen för det. Jag har fixat den buggen och överskrifterna syns nu för alla! Tack för att du påpekade detta. Önskar dig många goda stunder vid matbordet, hälsningar Anna på Zeta

Ulrik

Säkert jättegott recept, men det skulle underlätta med överskrifter i receptet. Helt plötsligt står det ”Blanda alla ingredienser och låt svälla i 5 minuter.” Alla ingredienser? Hm… Nja, ni menar ingredienserna för att göra själva soccan.

Emma Olsson

Hej Ulrik,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss och för att du uppmärksammade detta. Jag ändrar i receptet så det blir mer lätt tydligt direkt.
Hälsningar, Emma från Zeta

Britta

Ska den serveras varm eller kall?

Emma Olsson

Hej Britta,
Man kan servera rätten på båda sätten. Men min rekommendation är att servera en när soccan fortfarande är varm.
Hälsningar, Emma från Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja