Tiramisù med hallonsås

Tiramisù är en klassisk italiensk dessert, i den här varianten med hallonsås och färska bär. God efterrätt som kan serveras vid alla tillfällen.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Hallonsås
  • 500 g frysta hallon
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • Mascarponekräm
  • 4 st ägg, uppdelade i gulor och vitor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 250 g Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 10 st Vicenzi Savoiardo kex
  • Topping
  • 1 dl mandelspån
  • 125 g  hallon
  • 125 g blåbär
  • florsocker
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg hallon, vatten och socker i en kastrull. Låt småputtra i ca 5 minuter. Sila hallonsåsen slät. Låt svalna.

Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät smet.

Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten.

Doppa kexen i hallonsåsen. Se till att de suger upp ordentligt med vätska.

Lägg dem i botten på en skål eller i glas. Lägg på lite mascarponekräm och varva sedan kräm och såsdoppade kex. Dela kexen om de är för stora. Avsluta med mascarponekräm. Låt gärna stå kallt en timme.

Rosta mandelspånen gyllenbruna i en torr stekpanna.

Garnera med mandelspån, färska bär och pudra gärna över lite florsocker före servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.