Risotto con Borlotti

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

(18)

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

(18)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En mer italiensk rätt än risotto är svår att hitta, här med borlottibönor och rosmarin.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
liten rödlök hackad
1
vitlöksklyfta grovt hackad
1 kvist
rosmarin
1 fpk
Zeta Borlottibönor med sitt spad
2 1/2 dl
Zeta Arborio ris
1 1/2 dl
torrt vitt vin
6 dl
kycklingbuljong

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

(18)
Tack!

Lasse

Detta recept funkar inte. Ser inte aptitligt ut, o betydligt längre tillagningstid.
Långt ifrån de risotto jag gjort tidigare.
Bilden antyder klassisk risotto, men bönmixen ger mer grötkonsistens.

Emma Olsson

Hej Lasse,
Det här är en variant av risotto som inte är gjord på klassiskt sätt. Föredrar du en klassisk risotto rekommenderar jag vårt recept Risotto, grundrecept.Risotto, grundrecept.
Tack för dina synpunkter.
Hälsningar,
Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.