Tagliata med långrostade tomater

Tagliata är en härligt lyxig rätt med oxfilé, ugnsrostade tomater, hyvlad parmesanost och färska örter. I den här varianten har vi tillsatt stekt svamp.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Rostade tomater

Sätt ugnen på 150 grader.

Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Strö över salt och örter. Sätt in i ugnen ca 1 timme.

Tagliata

Börja med att ta ut köttet minst en halvtimme innan du steker det.

Finhacka örterna och lägg upp på en skärbräda tillsammans med flingsalt och svartpeppar. Rulla oxfilén i örterna.

Hetta upp en grillpanna med ca 1 msk olivolja. Halstra oxfilén runtom tills den får fin färg men fortfarande har en rå kärna. Låt vila ca 10-15 min innan det skärs upp i tunna skivor.

Lägg upp köttet på ett fat. Ringla över olivolja och garnera med rostade tomater och örter. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.

Stekt svamp

Borsta svampen. Skär stora svampar i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med oljan.

Stek svampen på svag värme tills all vätska kokat bort. Tillsätt mer olja om det behövs. Krydda med salt och nymald svartpeppar.

Servera tagliata med den stekta svampen och lite hyvlad parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.