Spaghetti Bolognese
Vad tycker du?
Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.
Receptet är framtaget av Zeta.
Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (455)
(455)Vad tyckte du om receptet?
34 kommentarer
Pia
Jättegod bolognese. Fast jag tar i 2 stora morötter, 2 palsternackor och en näve riven vitkål samt 800g krossade tomater + extra buljong för att göra den lite klimatsmartare. Räcker till ca 8-10 portioner. Grönsakerna försvinner i såsen i och med den långa koktiden. Ekonomiskt och otroligt gott 😀
Anna Mellberg
Hej Pia! Det låter underbart gott! Tack för att du tog dig tid att skriva ner dina råd så att fler av oss kan njuta av en riktigt härlig bolognese! Trevlig helg önskar vännerna på Zeta
Ronja
Återkommande recept som vi använder oss av här hemma. Gör även lasange på resterna ibland. Godaste bolognese för hela familjen, tusen tack!
Cajsa
JÄTTTTTEEEgod, men lägg i oxfond istället!
Simon
Ska det vara 250 eller 400g körsbärstomater?
Anna Mellberg
Hej Simon! 400 g konserverade körsbärstomater blir jättebra! Glad sommar önskar Anna på Zeta
Erik
Stek stjälkselleri, morot och vitlök först. Sen i med BLANDfärsen. Sen i med rött vin. Man kan skippa lagerblad och örter. Buljong kan man skippa om man kokar länge. Gott.
Maria
Blandfärs! Oxfond! RÖTT vin! Annars jättegod!
Paula
Skulle inte tro att en italienare skippar örterna…
Peter Öberg
Hugo, självklart ska man ha rotselleri i en bolognese.
Anna Mellberg
Det är en smaksak. I Italien är det väldigt vanligt att använda stjälkselleri i såser. Men rotselleri har en fantastiskt god och intensiv sellerismak och passar bra den med. Glad Påsk önskar vännerna på Zeta
Hugo Derninger
Hej! Jag tror inte att man ska ha rotselleri i utan jag tror att ni menar att man ska ha vanlig selleri. 🙂
Maria
Min far va italienare och restaurangägare. Alltid rotselleri i bolognesen för hans del, men i Italien har man lite ,un po di questo un po di quel altro dvs man höftar ….
Helena
Jag har alltid rotselleri i min bolognese, det blir hur bra som helst.
Susanna Hellberg
Det blev den godaste köttfärssåsen någonsin. Jag tillsatte dessutom fransk dragon, Tack! ❤️❤️❤️❤️❤️ Vänliga hälsningar, Sanna H
Anna Mellberg
Åh så roligt att höra! Det är vår favorit också- lika god till vardags som att bjuda på till helgen. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, hälsningar vännerna på Zeta
lena zewller
Mycket bra maträtt!
Lars
Toppenrecept, tips använd rött vin.
Karl
Gör den på grillen ! Blir helt sjukt gott Låt den ta tid och puttra/reducera tills den är riktigt fast och fin
Johanna
Godaste köttfärsåsen! Jag har testat med både vitt och rött vin och här hemma föredrar vi rött.
Mathias Lindqvist
Gjort den säkert 10 gånger. Den är så j*vla god!!
Anne Johansson
Så himla god! Gjort den flera gånger och låter koka på låg värme länge! 😁👍
Jenni
Verkligen jättegott!
Henrik
Min tjej gjorde enligt receptet och det är den godaste bolognesen jag ätit! 🙂
Anders
Tips! Använd stjälkselleri och vildsvinsfärs eller grytbitar av vildsvin + krydda med rosmarin.
Daniel
Ett riktigt bra recept och en favorit i familjen! Låt den koka och få ta tid, tycker den blir bättre ju längre den får puttra på spisen.
Sebastian
Släng även i kanten från parmesanosten och låt den koka med!
Anneli
Bästa receptet! Ungarna älskar också denna!
Ett recept som är ett FAVORIT hemma hos oss👌🏻😋
Ett recept som är FAVORIT hemma hos oss👌🏼😋
Anna Karlsson
Låter supergott
Caroline
Sååå gott recept, tack
Adelisa
Super gott och enkelt recpet, tack 🙂
Benny
Gott recept! Rotselleri är okej, men jag brukar använda två strimlade bladselleri-stjälkar. Lite mildare i smaken.
Hannes
God