Spaghetti Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (387)

(387)

RÖSTA PÅ RECEPTET (387)

(387)

Vad tycker du?

1tim

Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
nötfärs
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1
liten morot
1
liten bit rotselleri finhackad
2 msk
Ardita Tomatpuré
2 dl
vatten
1 frp
Körsbärstomater
1
köttbuljongtärning
2
lagerblad
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad oregano
salt
svartpeppar
strösocker
Till servering

Gör så här

24 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (387)

(387)
Tack!

Erik

Stek stjälkselleri, morot och vitlök först. Sen i med BLANDfärsen. Sen i med rött vin. Man kan skippa lagerblad och örter. Buljong kan man skippa om man kokar länge. Gott.

Peter Öberg

Hugo, självklart ska man ha rotselleri i en bolognese.

Anna Mellberg

Det är en smaksak. I Italien är det väldigt vanligt att använda stjälkselleri i såser. Men rotselleri har en fantastiskt god och intensiv sellerismak och passar bra den med. Glad Påsk önskar vännerna på Zeta

Susanna Hellberg

Det blev den godaste köttfärssåsen någonsin. Jag tillsatte dessutom fransk dragon, Tack! ❤️❤️❤️❤️❤️ Vänliga hälsningar, Sanna H

Anna Mellberg

Åh så roligt att höra! Det är vår favorit också- lika god till vardags som att bjuda på till helgen. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, hälsningar vännerna på Zeta

Daniel

Ett riktigt bra recept och en favorit i familjen! Låt den koka och få ta tid, tycker den blir bättre ju längre den får puttra på spisen.

Ett recept som är ett FAVORIT hemma hos oss👌🏻😋

Ett recept som är FAVORIT hemma hos oss👌🏼😋

Benny

Gott recept! Rotselleri är okej, men jag brukar använda två strimlade bladselleri-stjälkar. Lite mildare i smaken.

Recept från kategorier