Spaghetti Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (440)

(440)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 18 ingredienser

Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
400 g
nötfärs
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1
liten morot
1
liten bit rotselleri finhackad
2 dl
vatten
1 frp
konserverad körsbärstomater
1
köttbuljongtärning
2
lagerblad
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad oregano
salt
svartpeppar
strösocker
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (440)

(440)

Vad tycker du?

32 kommentarer

Lämna ett svar till Anneli Avbryt svar

Ronja

Återkommande recept som vi använder oss av här hemma. Gör även lasange på resterna ibland. Godaste bolognese för hela familjen, tusen tack!

Peter Öberg

Hugo, självklart ska man ha rotselleri i en bolognese.

Anna Mellberg

Det är en smaksak. I Italien är det väldigt vanligt att använda stjälkselleri i såser. Men rotselleri har en fantastiskt god och intensiv sellerismak och passar bra den med. Glad Påsk önskar vännerna på Zeta

Hugo Derninger

Hej! Jag tror inte att man ska ha rotselleri i utan jag tror att ni menar att man ska ha vanlig selleri. 🙂

Maria

Min far va italienare och restaurangägare. Alltid rotselleri i bolognesen för hans del, men i Italien har man lite ,un po di questo un po di quel altro dvs man höftar ….

Susanna Hellberg

Det blev den godaste köttfärssåsen någonsin. Jag tillsatte dessutom fransk dragon, Tack! ❤️❤️❤️❤️❤️ Vänliga hälsningar, Sanna H

Anna Mellberg

Åh så roligt att höra! Det är vår favorit också- lika god till vardags som att bjuda på till helgen. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, hälsningar vännerna på Zeta

Ett recept som är ett FAVORIT hemma hos oss👌🏻😋

Ett recept som är FAVORIT hemma hos oss👌🏼😋

Benny

Gott recept! Rotselleri är okej, men jag brukar använda två strimlade bladselleri-stjälkar. Lite mildare i smaken.

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...