Svamprisotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (190)

(190)

RÖSTA PÅ RECEPTET (190)

(190)

Vad tycker du?

40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Krämig klassisk svamprisotto med mild smak av tryffel. Riv över rikligt med parmesan och ringla över en god olivolja.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
skogschampinjoner eller annan svamp, i bitar
3
schalottenlökar, skalade
1/ 2 frp
Arborioris Casa Di Luca, 350 g (eller 4 dl )
2 dl
torrt vitt vin
1,5 liter
kycklingbuljong
salt
svartpeppar
1 dl
hackad bladpersilja

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (190)

(190)
Tack!

Linda

Hej!

Tack för ett bra recept!
Tänkte bara säga att under punkten 9 står det att man ska blanda i osten, men det ska nig stå svampen. Osten lade man i under punkten 8 och svampen har stått vid sidan sedan punkten 1.

Trevlig helg!

Emma Olsson

Hej Linda,
Tack för att du hörde av dig! Under punkt sju står att svampen ska koka tillsammans med risotton, dock har vi skrivit två gånger att man ska ha i osten vilket är fel. Receptet är nu ändrat 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor