Svamprisotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (178)

(178)

RÖSTA PÅ RECEPTET (178)

(178)

Vad tycker du?

40min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Krämig klassisk svamprisotto med mild smak av tryffel. Riv över rikligt med parmesan och ringla över en god olivolja.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
skogschampinjoner eller annan svamp, i bitar
3
schalottenlökar, skalade
1/ 2 frp
Arborioris Casa Di Luca, 350 g (eller 4 dl )
2 dl
torrt vitt vin
1,5 liter
kycklingbuljong
salt
svartpeppar
1 dl
hackad bladpersilja

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (178)

(178)
Tack!

Linda

Hej!

Tack för ett bra recept!
Tänkte bara säga att under punkten 9 står det att man ska blanda i osten, men det ska nig stå svampen. Osten lade man i under punkten 8 och svampen har stått vid sidan sedan punkten 1.

Trevlig helg!

Emma Olsson

Hej Linda,
Tack för att du hörde av dig! Under punkt sju står att svampen ska koka tillsammans med risotton, dock har vi skrivit två gånger att man ska ha i osten vilket är fel. Receptet är nu ändrat 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.