Osso buco

RÖSTA PÅ RECEPTET (416)

(416)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 16 ingredienser

Osso buco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök
3
finhackad vitlöksklyftor
1/4
tärnad rotselleri
1
tärnad morot
1 frp
körsbärstomater
2 dl
vatten
3 msk
koncentrerad kalvfond
3 msk
färsk finhackad rosmarin
1,5 kg
kalvlägg
2 msk
vetemjöl
salt
nymald svartpeppar
2 msk
hackad bladpersilja

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (416)

(416)

Vad tycker du?

16 kommentarer

Lämna ett svar till Sophie Berlin Avbryt svar

David

Hej,
Går det bra att göra osso buco på fläsklägg?

Kalle

Hi. Yes it does. We have a classig recipie in Sweden with pork, rutabaga, potatoes and carrots. Put everything in a pan, fill with beer. Taste with salt, pepper and allspice. Mash the vegetables when they are cooked and mix with the beer from the pan.

Sophie Berlin

Hej David,
Det går fint att göra ossobuco på skivad fläsklägg. Lycka till!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Staffan

Mycket bra recept, alla jag bjudit på denna Ossobuco har visat stor uppskattning. Jag gör den på ren. Grytan står på spisen, ser fram emot en härlig fredagsmiddag. Vill man ha pasta till, testa Pappardelle.

Peter

Åt denna på resturant Deli di Luca med rissotto. Det var vansinnigt gott så tummen upp för Mr di Luca och Zeta på en o samma gång 👍

Pelle

Vad kan man använda istället för kalvlägg om man inte får tag på det?

Sophie Berlin

Hej Pelle,
Kalvlägg är den klassiska styckningsdetaljen för Ossobuco och det jag skulle rekommendera. Om du inte får tag på det så prova att laga rätten på fläskkarré med ben men då korta tillagningstiden.
Kul att veta är att Ossobuco betyder ”ben med hål i” och syftar på det skivade köttet med benet i mitten som sedan får ett hål när märgen kokat bort.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Tina

Har lagat det här receptet två gånger och det är så vansinnigt gott. Tyvärr är kalvlägg inte helt enkelt att få tag på, inte här hos mig iallfall, vilket är synd då det är en minst sagt underskattad styckdetalj.
Vi serverade vår ossobuco med risotto milanese och gremolata vilket är en fantastisk kombo. Skippa för guds skull inte gremolatan! Den är pricken över i:et.

Richard

I de internationella butikerna, de lite större med en bemannad köttdisk har dom ofta kalvlägg, till riktigt bra priser dessutom. 70:-/kg i skrivande stund.

Martina

Man kan med fördel ta kycklinglårfilé (gärna majskyckling) och låta stå och småputtra minst lika länge. Köttet faller i sär och samma underbara smak!

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...