Recept från Zeta. vegetarisk_janssons_frestelse

Vegetarisk Janssons Frestelse

Vegetarisk variant på Janssons frestelse med soltorkade tomater och fetaost. Passar utmärkt på julbordet och buffé.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka löken och mjukfräs den i olivolja utan att den får färg i 5 minuter.

Skär potatisen i stavar i matberedare eller för hand.

Strimla de soltorkade tomaterna.

Vispa ihop ricotta, vatten och salt.

Blanda fräst lök, potatis och soltorkade tomater.

Smula fetaosten i potatisblandningen och blanda.

Lägg potatisblandningen i en ugnsfast form.

Häll ricottablandningen över potatisblandningen. Det får inte täcka, det ska sticka upp potatis över ytan.

Dra några tag med svartpepparkvarnen och strö över ströbröd.

Grädda i nedre delen av ugnen av ugnen i cirka 1 timme tills potatisen blivit mjuk och fått fin färg. Lägg eventuellt över ugnsfolie mot slutet så att ytan inte blir bränd.

Låt frestelsen svalna något före servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.