Recept från Zeta. vegetarisk_janssons_frestelse

Vegetarisk Janssons Frestelse

Det perfekta vegetariska alternativet på julbordet; Janssons frestelse på italienskt vis med soltorkad tomat och fetaost.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och hacka lök och mjukfräs på medelvärme i minst 5 minuter.

Skala potatis och skär i tunna strimlor.

Dela de soltorkade tomatstrimlorna i mindre bitar.

Vispa ihop ricottaost, vatten och salt.

Blanda stekt lök, potatis och soltorkad tomat.

Smula i fetaost.

Lägg potatisblandningen i en smord ugnsform.

Dra några tag med en svartpepparkvarn, strö över ströbröd och ringla rapsolja överst.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme tills potatisen blivit mjuk och ytan fått fin färg.

Lägg eventuellt över ugnsfolie mot slutet så att ytan inte blir bränd.

Låt gratängen svalna något före servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.