Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter

RÖSTA PÅ RECEPTET (88)

(88)

RÖSTA PÅ RECEPTET (88)

(88)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter - Iialiensk omelett, perfekt att tillaga i ugnen medan du dukar bordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
färsk spenat
salt
peppar
5
ägg
1/2 dl
vatten
1 dl
färskriven Parmigiano Reggiano 22 mån eller
2 msk
pinjenötter rostade

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (88)

(88)
Tack!

Roine

Fick lite idéer av det här receptet med andra ingredienser jag gillar. Jobbat som kock ett bra tag tidigare och gillar nya smaker som är lätt att fixa och ändå smakar underbart.

Sophie Berlin

Hej Roine,
Vad kul att vi kan inspirera! Håller helt med, frittata är en perfekt rätt att variera beroende på vad man har hemma. Kokt potatis, soltorkade tomater eller grönkål är bara några av alla råvaror som passar bra i.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor