Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter

RÖSTA PÅ RECEPTET (98)

(98)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter - Iialiensk omelett, perfekt att tillaga i ugnen medan du dukar bordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
färsk spenat
salt
peppar
5
ägg
1/2 dl
vatten
1 dl
färskriven Parmigiano Reggiano 22 mån eller
2 msk
pinjenötter rostade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (98)

(98)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Lämna ett svar till Sophie Berlin Avbryt svar

Malle

Har fått pippi på Fritatta! Brukar lägga i spenat, vitlök och riven parmesan!
Lätt som en plätt, varför har jag inte gjort detta tidigare kan man undra?

Anna Mellberg

Hej Malle! Bättre sent än aldrig, kan vi ju inte låta bli att säga nu! Glad Påsk önskar vi dig, hälsningar vännerna på Zeta

Roine

Fick lite idéer av det här receptet med andra ingredienser jag gillar. Jobbat som kock ett bra tag tidigare och gillar nya smaker som är lätt att fixa och ändå smakar underbart.

Sophie Berlin

Hej Roine,
Vad kul att vi kan inspirera! Håller helt med, frittata är en perfekt rätt att variera beroende på vad man har hemma. Kokt potatis, soltorkade tomater eller grönkål är bara några av alla råvaror som passar bra i.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco