Recept från Zeta. Stekt rödkål med balsamvinäger och apelsin_li

Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

En väldoftande variant av den klassiska rödkålen på julbordet med lagrad balsamvinäger och apelsin.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Hacka löken och strimla rödkålen tunt.

Mjukfräs löken i olivolja i 2 minuter.

Lägg i den strimlade rödkålen och resten av oljan, fräs i ytterligare 2 minuter.

Tillsätt balsamvinäger och riv apelsinskalet, varav hälften strös över rödkålen (resten sparas till servering).

Pressa i saften från hela apelsinen.

Låt alltsammans puttra i några minuter tills kålen är mjuk men fortfarande har spänst och apelsinsaften nästan helt kokat in.

Smaka av med salt.

Strö över resten av det rivna apelsinskalet vid servering.

Gott som tillbehör till kött, kyckling eller på en buffé.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Du kan även smaksätta din frästa rödkål med några nejlikor eller kardemumma.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.