Recept frÄn Zeta: Sallad pÄ blomkÄl med broccolikrÀm och krispig kÄl

BlomkÄlsallad med broccolikrÀm och krispig kÄl

Sallad med pannrostad blomkÄl, broccolikrÀm, syrliga Àpplen, rostad mandel och krispig kÄl. Perfekt som tillbehör eller pÄ buffén.

Tillagning

NÀr du Àndrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
TillvÀgagÄngssÀtt

LÀgg blomkÄlen i varm, torr stekpanna.

Stek mjuk, pĂ„ hög vĂ€rme tills de fĂ„r ordentlig fĂ€rg, ”lĂ€tt sotade”.

Koka broccolin mör, 4-5 minuter.

Sila av vattnet och mixa slÀtt tillsammans med 6 msk olivolja.

Smaka av med salt och peppar.

SÀtt ugnen pÄ 200 grader.

Rosta mandeln gyllenbrun pÄ en plÄt, 8-9 minuter, hacka grovt.

SÀnk vÀrmen i ugnen till 150 grader.

LÀgg grönkÄlen pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och ringla över 4 msk olivolja och blanda ordentligt.

Fördela bladen över plÄten och rosta mitt i ugnen 15-20 min sÄ att de blir krispiga.

Blanda Àpplen, blomkÄl med vinÀger och olivolja.

Smaka av med salt och peppar, lÀgg sedan pÄ ett fat.

Klicka ut broccolikrÀm, toppa med kÄl och mandel.

StÀng

Inköpslista

StÀng

Bli inspirerad av Zeta

PÄ Zeta.nu anvÀnder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli sÄ god som möjligt. LÀs mer hÀr.