Recept från Zeta. Mandelkaka_med_novello_mascarponeglass_med_lime_och_karamelliserade_oliver_li

Mandelkaka med mascarponeglass

En fantastisk liten mandelkaka serverad med glass gjord på mascarponeost.

Tillagning
I frysen

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Mandelkaka
  • 40 g sötmandlar med skal
  • 2 äggvitor
  • 5 msk socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 msk Zeta Extra jungfruolivolja Novello

    Zeta Extra jungfruolivolja Novello

    Läs mer
    eller
  • Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine
  • Mascarponeglass
  • 1 gelatinblad
  • 1 burk Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 6 msk socker
  • 3/4 dl vatten
  • 3 limefrukter juicen och det yttersta gröna skalet
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Mandelkaka

Kör mandeln i matberedare till ett fint mjöl, med kniven monterad.

Vispa äggvita och socker lätt.

Blanda i mandelmjöl, vetemjöl och olivolja.

Fördela smeten i smorda muffinsformar av papper.

Baka i ugn på 200 grader ca 15 min.

Mascarponeglass

Lägg gelatinbladet i blöt i 10 minuter.

Koka upp socker, vatten och limejuice.

Ta bort från plattan, tillsätt gelatinbladet och låt svalna.

Vispa i mascarpone och limeskal.

Kör i glassmaskin eller ställ in skålen i frysen tills smeten blir kall och krämig.

Det tar 2–3 timmar, rör om ungefär en gång i halvtimmen.

Karamelliserade oliver

Häll i olja och socker i en kastrull och låt sockret bli brunt (karamelliserat).

Låt svalna, tillsätt vatten försiktigt, det kan stänka om sockret är hett.

Koka sakta så att sockret löser sig.

Dela oliverna, lägg dem i karamellen och låt koka i 2–3 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.