Recept från Zeta. Mangosemifreddo

Mangosemifreddo

Semifreddo är en klassisk italiensk dessert som betyder "halvfrusen" och liknar glass.

Tillagningstid
Frys i ugnsform

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 1/2 gelantinblad
  • 3/4 dl socker
  • 1 st äggvita
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 burk Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 1 burk mangopuré (för barn), ca 125 g
  • 1 st vaniljstång, skuren på längden
  • Marinad
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk Zeta Balsamico Mango

    Zeta Balsamico Mango

    Läs mer
  • 1 färsk mango, skuren i 2,5 cm kuber
  • 2 dl blandade färska eller frysta bär
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg gelatinblad i kallt vatten i 10 minuter.

Skrapa ur vaniljfröna i en bunke.

Vispa ihop med socker, äggvita och citron till en fast maräng.

Värm mangopurén i en kastrull till 50 grader, lägg i gelatinblad och mascarpone.

Rör till en slät smet.

Blanda smet och maräng med slickepott till en luftig mousse.

Frys i ugnsform, skålar eller plastlåda i 5-6 timmar.

Vispa ihop strösocker och balsamico i en bunke tills det löst sig, vänd ner mangon och låt marinera i 5 min.

Servera marinerad mango och bär till semifreddon.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Fruktbalsamico – fruktig, söt och syrlig! Utmärkt i en vinägrett över fruktsalladen eller över en sallad med stekt halloumi.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.