Mangosemifreddo

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

(14)
5tim 45min

Semifreddo är en klassisk italiensk dessert som betyder "halvfrusen" och liknar glass.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2
gelantinblad
3/4 dl
socker
1 st
äggvita
1 tsk
citronsaft
1/2 burk
1 burk
mangopuré (för barn), ca 125 g
1 st
vaniljstång, skuren på längden
Marinad
2 msk
strösocker
1
färsk mango, skuren i 2,5 cm kuber
2 dl
blandade färska eller frysta bär

Gör så här

Tips!

Fruktbalsamico – fruktig, söt och syrlig! Utmärkt i en vinägrett över fruktsalladen eller över en sallad med stekt halloumi.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

Läs mer

Nyhet!

Zeta Hirs-mix Ekologisk är en blandning av hirs, bovete, amarant, durra, ärtor, quinoa och frön.

HIrs-mix

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.