Semifreddo med smak av mango

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

5tim 45min 7 ingredienser

Semifreddo är en klassisk italiensk efterrätt som betyder "halvfrusen" och påminner om glass. Den här versionen är smaksatt med mango och dukas fram med färska bär. Utmärkt dessert att servera varma sommardagar eller som avslut på julmiddagen som är tradition i Italien.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2
gelantinblad
3/4 dl
socker
1 st
äggvita
1 tsk
citronsaft
1/2 burk
1 burk
mangopuré (för barn), ca 125 g
1 st
vaniljstång, skuren på längden
Marinad
2 msk
strösocker
1
färsk mango, skuren i 2,5 cm kuber
2 dl
blandade färska eller frysta bär

Gör så här

Tips!

Fruktbalsamico – fruktig, söt och syrlig! Utmärkt i en vinägrett över fruktsalladen eller över en sallad med stekt halloumi.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...