Recept från Zeta. Mangosemifreddo

Mangosemifreddo

Semifreddo är en klassisk italiensk dessert som betyder "halvfrusen" och liknar glass.

Tillagningstid
Frys i ugnsform

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 1/2 gelantinblad
  • 3/4 dl socker
  • 1 st äggvita
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 burk Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 1 burk mangopuré (för barn), ca 125 g
  • 1 st vaniljstång, skuren på längden
  • Marinad
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk Zeta Balsamico Mango

    Zeta Balsamico Mango

    Läs mer
  • 1 färsk mango, skuren i 2,5 cm kuber
  • 2 dl blandade färska eller frysta bär
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg gelatinblad i kallt vatten i 10 minuter.

Skrapa ur vaniljfröna i en bunke.

Vispa ihop med socker, äggvita och citron till en fast maräng.

Värm mangopurén i en kastrull till 50 grader, lägg i gelatinblad och mascarpone.

Rör till en slät smet.

Blanda smet och maräng med slickepott till en luftig mousse.

Frys i ugnsform, skålar eller plastlåda i 5-6 timmar.

Vispa ihop strösocker och balsamico i en bunke tills det löst sig, vänd ner mangon och låt marinera i 5 min.

Servera marinerad mango och bär till semifreddon.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Fruktbalsamico - fruktig, söt och syrlig! Utmärkt i en vinägrett över fruktsalladen eller över en sallad med stekt halloumi.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.