Semifreddo med smak av mango

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tycker du?

5tim 45min 7 ingredienser

Semifreddo är en klassisk italiensk efterrätt som betyder "halvfrusen" och påminner om glass. Den här versionen är smaksatt med mango och dukas fram med färska bär. Utmärkt dessert att servera varma sommardagar eller som avslut på julmiddagen som är tradition i Italien.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2
gelantinblad
3/4 dl
socker
1 st
äggvita
1 tsk
citronsaft
1/2 burk
1 burk
mangopuré (för barn), ca 125 g
1 st
vaniljstång, skuren på längden
Marinad
2 msk
strösocker
1
färsk mango, skuren i 2,5 cm kuber
2 dl
blandade färska eller frysta bär

Gör så här

Tips!

Fruktbalsamico – fruktig, söt och syrlig! Utmärkt i en vinägrett över fruktsalladen eller över en sallad med stekt halloumi.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar