Recept från Zeta. Chokladtryffel med vit choklad

Chokladtryfflar med vit choklad

Chokladtryfflar är små runda chokladpraliner som här är gjorda med vit choklad och mascarpone och rullade i nötter eller kakao.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g vit choklad
  • 100 g Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 1 1/2 tsk salt
  • 50 g sötmandel rostad och finhackad
  • 1 msk kakao
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Finhacka chokladen och smält över ett vattenbad.

Låt svalna.

Vispa ner mascarponen och saltet så det blir en jämn fin smet.

Ställ chokladsmeten att svalna och stelna något i kylen.

Ta en tesked och forma små bollar av tryffelsmeten.

Rulla hälften av tryfflarna i de hackade nötterna och andra hälften i kakao.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.